Kapat

Haberler

Kuş Cenneti’nden tanıtım atağı

Aa
9 Şubat 2016 Salı
Dünyanın sayılı sulak alanları arasında gösterilen İzmir Kuş Cenneti, uluslararası tanıtım atağına kalktı. İzmir’in “cenneti”, ilk etapta Almanya, Dubai ve  Çin’deki turizm fuarlarında görücüye çıkacak.

İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) 2016 Yılı Şubat Olağan Meclis Toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının ana gündemini, türü tehlike altındaki çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan ve dünyanın sayılı kuş sulak alanları arasında gösterilen İzmir Kuş Cenneti’nin uluslararası alanda daha etkili bir şekilde tanıtılması oluşturdu. Bu amaçla ilk etapta Dubai, Çin ve Almanya’daki turizm fuarlarına katılma kararı alındı.

Eksikler tamamlandı, sıra tanıtımda
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkemizde ve dünyada yaşanan son olayların menfi etkisinden sonra turizmcilerle ve diğer ilgili kurumlarla yapılan toplantının ardından İzmir için tanıtım atağına geçme kararı alındığını, Kuş Cenneti’nin de bu paketin içinde yer alması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak uzun süredir Kuş Cenneti için birçok proje yürüttüklerini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir Kuş Cenneti’nde yapılan çalışmalarla eksiklerin giderilmesi yönünde ciddi adımlar atılmış ve hem çeşitlilik hem de nitelik ve nicelik olarak dünyanın sayılı kuş cennetlerinden birisi haline getirilmiştir. İzmir’in bu değerinin korunması ve gelişmesi için yoğun çaba gösterilmektedir. Fuarlara katılmanın Kuş Cenneti’nin tanıtımı açısından yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.

İzmir Kuş Cenneti, 9-13 Mart 2016 tarihleri arasında  Almanya’da düzenlenecek ITB Berlin Turizm Fuarı,  25-28 Nisan tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek Arabian Travel Market Turizm Fuarı ve 19-22 Mayıs tarihlerin arasında Şangay’da düzenlenecek  WTF Çin Turizm Fuarı’nda tanıtılacak.



 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’de konut krizine neşter

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen’de 3 bin 100 konutluk projede peşinatı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdü. 19 bin liradan başlayan taksitlerle “ev sahibi olmak hayal değil” dedi.

Detaya Git

Doğaltaşın kalbi İzmir’de atacak: Marble için hazırlıklar başladı

4 Nisan 2026 Cumartesi

14–17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için kurulum süreci başladı.

Detaya Git

İzmir’in deniz savunma mirası dijital sergide

4 Nisan 2026 Cumartesi

“Dijital Hafıza: İzmir’in 3 Deniz Kalesi” başlıklı sergi ve panel, 7 Nisan Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)’da 15.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Detaya Git

Barınaklardan 3 binin üzerinde hayvan sahiplendirildi

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde bakımevlerinde bulunan sahipsiz hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşması için yurttaşlara “satın alma, sahiplen” çağrısında bulundu.

Detaya Git