- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi, arıtılan atık su miktarı ve arıtma kalitesi ile Türkiye’ye örnek olan İzmir’de arıtma hamlesi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin yanı sıra nüfusu az olan küçük yerleşimlerde evsel atıkların biyolojik arıtma teknolojisi ile arıtılmasını sağlamak amacıyla paket arıtma tesisleri kuruyor. 2019 yılı içerisinde 2 milyon 89 bin liralık yatırımla 5 paket arıtma tesisi kuran İZSU Genel Müdürlüğü, 2020 yılı içerisinde de iki yeni paket arıtmayı daha devreye alacak.
Bu kapsamda Torbalı’nın bin 74 nüfuslu Ahmetli mahallesinde 9 bin 300 metrekarelik alan üzerinde paket arıtma tesisi inşa edilecek. Tesis, 160 metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak. Urla’nın bin 732 nüfuslu Özbek mahallesinde ise 1000 metrekarelik hazine alanı üzerinde paket atık su arıtma tesisi kurulacak. İZSU, 125 metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak tesisle ilgili imar plan çalışmalarını tamamladı. Her iki tesisin de uygulama projeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce onaylandı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Olivtech Fuarı'nda Ege'nin gastronomik mirası keşfe çıkıyor
2 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir’de düzenlenen Gurme İzmir Olivtech Fuarı, Ege'nin zengin gastronomik mirasını keşfetmek isteyenleri bir araya getiriyor.
MAST İzmir Boat Show’a ziyaetçi akını sürüyor
2 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen MAST İzmir Boat Show, deniz tutkunlarını ve sektör profesyonellerini buluşturuyor.
18 haftada 106 çocuğa umut oldular
2 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir’de sosyal imkânları kısıtlı mahallelerde yürütülen proje, 68 aile ve 159 gönüllüyle büyüdü. Atölyelerden gezilere uzanan desteklerle çocuklar hem öğrendi hem güçlendi. Kapanış etkinliği ise “dayanışma devam edecek” mesajı verdi.
Öksüz kalan küçük zebranın yeni ailesi
2 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir Doğal Yaşam Parkı’nda aile bağları yeni yavrularla biraz daha güçlenirken, tıpkı insanların dünyasındaki gibi mutluluk ve hüzün bir arada yaşanıyor. Bir yanda kısa süre önce dünyaya gözlerini açan iki yavru ayı anneleri Şımarık’ın kollarında baharın tadını çıkarıyor.
