- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Tüm dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileriyle yağış rejiminin değişmesi ve yağışların azalması nedeniyle barajlardaki su seviyeleri giderek düşerken, Tahtalı Barajı’ndaki su seviyesi son yılların en düşük seviyelerinden biri olan yüzde 26,4’e geriledi. İzmir’de yıllardır kuraklığın göstergelerinden biri olarak kabul edilen Tahtalı Baraj gölünün altındaki Bulgurca Camii yeniden görünür hale geldi.
İZSU Genel Müdürlüğü barajlardaki su seviyesinde yaşanan düşüşler nedeniyle yeraltı su kaynaklarına yöneldi. Şehre su sağlayan Sarıkız, Göksu, Menemen kuyuları ile Gördes Barajı’ndan alınan su miktarı artırılarak Tahtalı Barajı’nın yükü hafifletildi. Yapılan planlama ile kısa vadede su sıkıntısı yaşanmayacağı, yağmur mevsimine kadar yetecek su bulunduğu belirtildi. İZSU Genel Müdürlüğü’nün bir yandan da şehre içme suyu sağlayacak alternatif su kaynakları yaratmak için çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.
Son yıllarda yağışlarda azalma var
İzmir’in hem yer altı hem de yer üstü su kaynaklarından beslendiğini hatırlatan İZSU Su Arıtma Dairesi Başkanlığı Güney Su Arıtma Şube Müdürü Başak Sever, “Özellikle son günlerde artan sıcaklık ve azalan yağışlarla birlikte gündemimiz barajlardaki su seviyesi oldu. Geçmiş yıllara baktığımızda İzmir 2008 yılında su kriziyle karşı karşıya kalmış ve o zaman uygulanan su kampanyaları sayesinde bu kriz atlatılmıştı. Son yıllarda yağışlarda bir azalma mevcut. Yağışlardaki azalma yüzde 20 seviyelerine kadar düşmüş durumda. Bu durum tüm hemşerilerimizde bir tedirginlik yaratıyor” dedi.
Tedbiri elden bırakmamak gerek
Tahtalı Barajı’nda aktif doluluk oranının yüzde 26,4 olduğunu ifade eden Başak Sever, “Buharlaşma verileri, günlük tüketim verileri dikkate alındığında söz konusu suyun kendi payı içerisinde önümüzdeki yağışlı döneme kadar yeterli olduğunu söylememiz mümkün. Su İsale ve Dağıtım Dairesi Başkanlığı tarafından şehir içinde gerekli manevralar yapılarak şehrin kuzeyinde bulunan yer altı kaynaklarından güney bölgemize de su temini sağlanabiliyor. İzmir genellikle Aralık ve Mart ayları arasında yağış alır. Bununla birlikte yine de tedbirin bırakılmaması gerekiyor. Her vatandaşın üzerine düşen bir sorumluluk olduğunu tekrar hatırlatmamız gerek. Su sorunu bugün yoksa bile yarın kapımızda olacak” şeklinde konuştu.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Acı kaybımız
2 Nisan 2026 PerşembeİZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde atık nakliyesinde görev yapan personelimiz Sabri Kılınç’ın, elim bir kaza sonucu yaşamını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
Başkan Tugay: İzmir CHP’li başkanlarıyla hizmetin şehridir
2 Nisan 2026 PerşembeCHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Urla Belediyesi’nin iki yıllık dönemde tamamladığı projelerin açılış ve temel atma törenlerine katıldı.
İzmir’de tarihi gün
2 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanında hayata geçirdiği projelerin toplu açılış, temel atma, anahtar teslim töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla yapıldı.
Meslek Fabrikası’nda “Bahar Buluşması”
2 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü; kursiyerleri, mezunları ve iş dünyasını “Bahar Buluşması” etkinliğinde bir araya getiriyor.
