Kapat

Haberler

İzmirliler yenilenen Göl Gazinosu’na akın etti

Aa
2 Eylül 2025 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenileyerek hizmete açtığı Göl Gazinosu İzmirlilerin yeniden gözdesi oldu. Göl Gazinosu’nda oluşturulacak İzmir Mutfak Müzesi’nin tanıtım sergisi büyük ilgi görürken, sosyal tesis alanı ise tamamen doldu. Yenilenen göl manzarası eşliğinde keyifli zaman geçiren İzmirliler, hem anılarını canlandırdı hem de yeni anılar biriktirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aslına uygun şekilde yenileyerek 94’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nda hizmete açtığı Göl Gazinosu, İzmirlilerin kalplerinde yeniden taht kurdu. Sahnesinde ağırladığı sayısız sanatçı ve unutulmaz anılarıyla kent ve ülke tarihinde iz bırakan Kültürpark Göl Gazinosu, yenilenen haliyle İzmirlilerin ilgi odağı oldu.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın önerisiyle başlayan ve koleksiyoncu ve araştırmacı Nejat Yentürk’ün küratörlüğünde hazırlık süreci devam eden İzmir Mutfak Müzesi’nin tanıtım sergisi Göl Gazinosu’nun kapalı alanında ziyarete açıldı. Merakla beklenen sergiye ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Kahve kutularından tabaklara, tarihi sunum ekipmanlarından pişirme ekipmanlarına çok sayıda eser sergilendi. Sergide İzmir gastronomisi ve mutfak literatürü hakkında önemli bilgilere yer verildi. Gazinonun sosyal tesis alanında ise boş yer kalmadı. 

“Sergiden donanımlı bir şekilde ayrılıyorum”
Sergiyi ve Göl Gazinosu’nu gezerek deneyimlerini aktaran Seda Şan Özcan, “Açıkçası ben sergiden donanımlı bir şekilde ayrılıyorum. Yeni şeyler öğrendim. Heybeme bir şeyler katıp ayrılmış oluyorum. Göl Gazinosu da açık ve nezih bir ortam olmuş. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İzmir’in mutfak kültürü çok geniş” 
Orçun Özcan ise serginin çok iyi olduğunu belirterek “İzmir’in levantenlerden beri mutfak kültürü çok geniş ve karışık, çok da değerli. Çok güzel bir koleksiyon. Göl Gazinosu’nu da çok beğendik, çok güzel olmuş. Başkanımız Cemil Tugay’a çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Göl Gazinosu’nda anılar tazelendi 
Müzenin yanı sıra Göl Gazinosu’nun yenilenen açık alanı ziyaretçilerin en çok kullandığı oturma alanlarından birisi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Grand Plaza tarafından işletilen tesiste uygun fiyatlı yeme içme alanından faydalanan ziyaretçiler, göl manzarası ve Kültürpark’ın doğasında keyifli zaman geçirdi. Geçmiş anıların tazelendiği alanda fotoğraflar çekilerek yeni anılara yer açıldı. 

“Muhteşem bir şey olmuş”
Göl Gazinosu’nun açılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Sevtap Ayhekim, “Ben çok beğendim. İzmir için böyle bir yer gerekliydi. Muhteşem bir şey olmuş. Eskiden burası sanatçılarla doluyordu. Gölün orada bisikletler vardı, çocukluğumuz buralarda geçti. Göl Gazinosu yeni haliyle de çok iyi olmuş. İyi düşünülmüş. Kültürpark İzmir’in sembolü. Herkes gelsin, bizler gelelim” dedi. 

“İzmirliler böyle bir yere hasret”
Turgay Çaylayık, “Göl Gazinosu’nun kapanmasına İzmirli olarak anlam verememiştik ama açılmasını şimdi coşkuyla karşılıyoruz. Büyük bir ihtiyaç bu. Kültürpark gibi büyük bir alanımız varken bunun değerlendirilmemesi kadar yanlış bir şey olamaz. İzmir için hava alınacak yer. Kalabalığı görüyorsunuz. İzmirliler böyle bir yere hasretler. Şu an burada nereden baksanız 300 kişi var. Ada Gazinosu da açılsa çok daha güzel olacak. İzmir’in böyle şeylere ihtiyacı var. Gençliğim, çocukluğum buralarda geçti. Alsancaklıyım zaten. Dolayısıyla burasının her halini biliyorum. Başkanımız sayesinde böyle bir etkinlik alanına kavuştuk” diye konuştu. 

“5 yaşından beri İzmir Enternasyonal Fuarı’ndayım”
Suat Gençalp ise “Eski atıl halinden çok daha iyi. Daha eski hallerini de bildiğimiz için çok güzel olmuş” ifadelerini kullandı.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Köylüye can suyu: Destek 1,4 milyara çıktı

15 Mart 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmada atağa geçti. Çiftçiye yüz binlerce fidan ve fide dağıtıldı, sulama yatırımları yapıldı. İZMAR mağazalarıyla üretici ile tüketici aracısız buluştu.

Detaya Git

“Taksi ve minibüslerin kontrolleri bu merkezden yapılıyor”

15 Mart 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de kurduğu Ticari Araç Uygunluk Kontrol Merkezi’nde taksi ve minibüsleri detaylı kriterlerle denetliyor. Kontrolleri geçemeyen araçlar ruhsat alamıyor ve seferlerine devam edemiyor.

Detaya Git

Aşık Veysel Amfi Tiyatro yeni sezona yenilenerek giriyor

15 Mart 2026 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro’da kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı.

Detaya Git

Görme engellilere yönelik TÜRGÖK 15. Öykü Yarışması başlıyor

15 Mart 2026 Pazar

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kütüphane Haftası kapsamında ödüllü TÜRGÖK 15. Öykü Yarışması düzenliyor. İki ayrı kategoride yapılacak yarışmanın son başvuru tarihi ise 31 Mart olarak belirlendi.

Detaya Git