- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gaziemir’deki Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) bölgesinde faaliyet gösteren ve otomotiv endüstrisinde öncü konumda bulunan İtalyan Eldor Şirketi’nin fabrikasını ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, şirket kurucusu ve Başkanı Pasquale Forte tarafından, “Eldor’a hoş geldiniz” diyerek karşılandı. Buluşmada İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi, Eldor Türkiye Genel Müdürü Andrea De Lellis ve Eldor Türkiye Operasyonlar Direktörü Giovanni Scafidi ve yetkililer de yer aldı.
“İzmir’den dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz”
Başkan Tugay’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu aktaran Pasquale Forte, yapılan ve yürütülen iş birliği için teşekkürlerini sundu. Fabrikadaki üretim sistemi hakkında bilgi veren Forte, buradan dünyaya teknoloji ihraç ettiklerini aktardı. Eldor Türkiye Genel Müdürü Andrea De Lellis ise yaptığı sunumla Başkan Tugay’a kurum ve işleyiş hakkında detaylı bilgi aktarırken İzmir'i neden tercih ettiklerini sıraladı. Lojistik açıdan İzmir’in elverişli olduğunu belirten Scafidi genç nüfusun, organize sanayi bölgelerinin, üniversitelerin varlığının kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı. Scafidi, “İzmir’deki makinelerle teknoloji üretiyoruz. Kendi makinalarımızı ve aletlerimizi de üretiyoruz. Buradan çıkan ürünler ABD’ye, Çin’e ve birçok ülkeye gönderiliyor” açıklamasında bulundu.
Çalışanları tebrik etti
Fabrikayı gezen ve personelle sohbet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tesisin çok etkileyici olduğunu belirterek, “Sizleri tebrik ediyorum. Tüm üretimin burada yapılması ayrıca çok değerli. Kenti kaldındaracak her türlü yatırıma destek vermeye hazırız” dedi.
Fabrika'da Atatürk odası
Başkan Tugay’a daha sonra tesisin idari binasında yer alan Atatürk Odası’nda Türk Kahvesi ikram edildi. Başkan Tugay, “Kadın personel sayısının fazla olması çok güzel. Enerjisi yüksek bir fabrika yaratılmış. Atatürk Odası için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu Türkiye’ye saygının göstergesidir. İzmir tam bir Akdeniz şehri. Arada kurulacak köprüler anlamlı. Bizler İtalya’yı çok severiz” ifadelerini kullandı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Geleceği bekleyen değil, geleceği planlayan ve inşa eden bir şehir olmak zorundayız
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın (SECAP) ortak akılla güncellenmesi için düzenlenen çalıştayda, iklim krizi ile mücadelenin parolasını anlattı.
Başkan Tugay: İtfaiyecilik cesaret, sabır, fedakârlık ve umut mesleğidir
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, günlerdir sıkı eğitimlerle göreve hazırlanan yeni itfaiye memurlarının mezuniyet ve yemin törenine katıldı.
İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e: Buradayım, iyiyim
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Eşit İzmir Eşit Dünya” temalı uluslararası video konferans etkinliği düzenledi.
Başkan Tugay’dan Beydağ’a ova yolu müjdesi
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Beydağ’daki köyleri ziyaret ederek üreticiler ve halkla buluştu.
