Kapat

Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan açıklama

Aa
18 Haziran 2026 Perşembe
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan açıklama

Değerli İzmirli hemşerilerim ve kamuoyumuzun bilgilerine;

Cumhuriyet Halk Partimiz’in maruz kaldığı “mutlak butlan” kararı ve takip eden süreçte yaşananlar herkesin malumudur. Bu sürecin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetimizi kurmuş olan partimizde büyük zararlara yol açtığını görüyor ve anlıyorum. Özellikle son günlerde üst üste alınan ihraç kararları çok endişe vericidir. Bir grup il başkanı ile birlikte İzmir İl Başkanı’mızın görevden alınması İzmir’in siyasi iradesine yapılmış büyük bir haksızlık ve kabul edilemez bir yanlıştır. Partimizin üyelerinden ve seçmeninden gelen siyasi iradenin hoyratça göz ardı edilmesi, gelecek günlerde alınacak benzer kararların habercisi niteliğindedir. Ardı ardına alınan bu kararların olağan görülmesi ve kabul edilmesi mümkün değildir. Bu şartlar altında çıplak gerçeklerle yüzleşmemizin artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Partimizin normal demokratik yönetim ortamına en kısa zamanda kavuşması için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar elbette vardır. Bugüne kadarki tavrımla, söylemlerimle ve olağanüstü kurultay için imzamı vererek bu sürece elimden geldiğince katkı vermeye çalıştım. Ancak anlıyor ve görüyorum ki iyi niyetli çabalarımız beklediğimiz süre içerisinde sonuç vermeyecek, bunun yanında pek çok parti üyemiz haksız ve hukuksuz bir şekilde hedef yapılmaya devam edilecektir. Ülkemizin her türlü kurgu, vesayet ve manipülasyondan uzak, halkımızın hakları ve refahı için çalışan bir Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı olduğuna yürekten inanıyorum. Yaşamım boyunca bu mücadelenin bir parçası olmaya devam edeceğim. Ancak “Mutlak Butlan CHP’si” bu mücadelenin çatısı değildir.  
Bu kanaat ve düşüncelerle, büyük bir üzüntüyle ve bir gün geri dönebilme umuduyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi sürdürecek, şehrimize ve halkımıza tüm gücümle hizmet etmeye devam edeceğim. 

Saygılarımla bilgilerinize sunarım
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Teoman’dan 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda müzik şöleni

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın yedinci gününde Kültürpark, müzik, mizah ve sahne sanatlarıyla renklenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Detaya Git

Toplu ulaşımda kış dönemi başlıyor

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda 14 Eylül 2026 Pazartesi günü itibariyle kış düzenini başlatıyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle otobüs, metro ve tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak. İZDENİZ gemileri, mevcut tarifeleriyle çalışmaya devam edecek.

Detaya Git

Peru ve İzmir ilişkileri güçlenecek

12 Eylül 2026 Cumartesi

Peru’nun Ankara Büyükelçisi Luz Betty Caballero Morales ve beraberindeki heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Başkan Vekili Dr. Zafer Yıldır’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette Peru ile ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Detaya Git

Menemen Konutları için çalışmalar hız kesmiyor

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan 3 bin 100 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde önemli bir aşamaya daha geçildi. Projenin 411 konutluk ilk etabı kapsamında inşa edilecek A Blok için temel betonu döküldü.

Detaya Git