- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Koronavirüs önlemleri gevşetilirken tedbiri elden bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi İzmirlilerin uğrak mekanı olan Kordon’da çemberli sosyal mesafe uygulamasını başlattı. Böylelikle yurttaşların dinlenirken sosyal mesafe kuralına uyması da sağlanmış olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 6 futbol sahası büyüklüğündeki yeşil alandan oluşan Kordon’da 2,5 metrelik aralıklarla 4 metre çapında çemberler çiziyor. Çemberler çizilirken çimlere zarar vermeyen su bazlı reçine kullanılıyor. Çimler büyüdükçe çizgilerin yeniden boyanması planlanıyor.
İzmirliler uyulamadan memnun
İzmirliler ise uygulamadan memnun. Çemberli önlemi yerinde bulduğunu belirten Ramazan Demir, “Sosyal mesafe hem kendi can sağlığımız hem de çevremizdeki insanlar için çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu tedbiri almış. İnsanlarımızın da buna uyması çok önemli” dedi. Gül Berber ise sosyal mesafeyi koruyarak sahilde oturmanın keyifli olduğunu belirtirken, Yusuf Süleymanoğlu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasının desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
Uygulama Kordon’un ardından Karşıyaka sahili, Bayraklı sahili, Buca Hasanağa Bahçesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı olmak üzere kentin farklı noktalarındaki yeşil alanlarda devam edecek.
“Ya içindesindir çemberin”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de uygulamayı sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurmuştu: “‘Ya dışındasındır çemberin ya da içinde yer alacaksın’. Murathan Mungan bu sözleri kuşkusuz yaşadığımız günleri düşünerek yazmadı. Ama ‘yeni normal” hayata geçerken İzmir’in Kordonboyu’nda, Karşıyaka sahilinde fiziki mesafeyi korumak için siz hep çemberin içinde kalın.”
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Tugay: Bize engel çıkarmaya çalışsalar da Buca Metrosu’nu bitireceğiz
30 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca Metrosu projesinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İş, planlandığı şekilde gidiyor. Biz firma temsilcileriyle görüşüyoruz ve onlara şunu söylüyoruz: Bu bizim için çok önemli bir proje. İzmir için çok önemli bir proje. Bu durmayacak.
Tugay: Türkiye kendi çocuklarıyla şifa bulacak
30 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech - 12. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Üretimden sofraya uzanan dev buluşmanın önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Gelec
Başkan Tugay: En büyük gücümüz çalışanlarımız
30 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ ile Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) arasında, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) koordinasyonunda yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.
Büyükşehir’in Yurttaş Meclisi yola çıkıyor
30 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yurttaş Meclisi uygulamasıyla İzmirliler, kent yönetimine doğrudan katılarak uzmanlarla birlikte çözüm üretme sürecine dahil oluyor. Tüm ilçeleri kapsayacak şekilde tasarlanan Yurttaş Meclisi İzmir için başvuru takvimi de netleşti.
