- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine sunduğu ücretsiz sıcak yemek uygulaması devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki aşevinde üretilen sağlıklı ve lezzetli yemekler, Ege Üniversitesi içi metro durağı, Katip Çelebi Üniversite içi kız yurdu yakını, Bakırçay Üniversitesi içi, Demokrasi Üniversitesi önü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İ.Y.T.E.) içi kütüphane önü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarık Akan Gençlik Merkezi önünde bulunan 6 noktadan üniversite öğrencilerine ulaştırılıyor.
Sağlıklı, hijyenik yemekler
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Aşevleri Şube Müdürlüğü’nde gıda mühendisi olarak görev yapan Melisa Mete, “Kentimizde bulunan 6 devlet üniversitesinde hafta içi günlük ortalama 3 bin kişilik sıcak yemek dağıtıyoruz. Günümüz olumsuz ekonomik şartlarında üniversite öğrencilerinin bir öğününü karşılayarak bütçelerine destek sağlamayı amaçlıyoruz. Şehir dışından evlatlarını eğitim alması için gönderen ailelerin de olumlu dönüşleri bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Ülkemizde özellikle son dönemde fiyatların artmasıyla gıda üretiminde tağşiş konusunun gündeme geldiğini belirten Mete, “Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi’nin aşevinde sağlıklı hijyenik koşullarda üretilen besin değeri yüksek ürünleri öğrencilerle buluşturuyoruz. Günlük taze ürün üretiyoruz Sürekli denetim ve kontrol yapıyoruz” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı projelerin vatandaşlar için çok kıymetli olduğunu belirten Mete, “Başkanımız Dr. Cemil Tugay da bu konuda çok hassas. Öğrenciler için çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Öğrencilerin yüzleri gülüyor
Öğrenciler projeden dolayı mutlu. Samet Güvenç, ücretsiz yemek uygulamasının günümüz koşullarında çok doğru bir çalışma olduğunu belirterek “Öğrenciler olarak zor dönemlerden geçiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.
Öğrenci Melis Boz ise iyi hizmet vurgusu yaparak “Tertemiz hazırlanmış yemekler yiyoruz. Dışarıda yüksek fiyatlar varken ücretsiz yemeğe erişmek bizim için güzel oluyor. Sık sık geliyoruz” diye konuştu. Hizmetten yararlanan Yunus Arpacıoğlu da, “Haftanın beş günü buradayız. Gayet memnunuz. Yemekler de iyi” dedi.
Öğrenci Ebrar Sedefoğlu, dışarıda yemeğin çok pahalı olduğunu söylerken, hizmetin devam etmesini istediğini belirten Arda Karaburun, “Ekonomik açıdan bizim için çok iyi oluyor. Çünkü yemek gerçekten çok pahalı. Bir öğün de olsa kendimizi kurtarıyoruz” ifadelerini kullandı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Kamu reformu, sorunların çözülmesi için şart”
4 Nisan 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşullara değinerek, “Kamu reformu olmadan sorunlar düzelmez. Denetim tarafsız ve adil olmalı, devlet çağdaş yönetim anlayışına dönmeli" dedi.
İzmir’de konut krizine neşter
4 Nisan 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen’de 3 bin 100 konutluk projede peşinatı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdü. 19 bin liradan başlayan taksitlerle “ev sahibi olmak hayal değil” dedi.
Doğaltaşın kalbi İzmir’de atacak: Marble için hazırlıklar başladı
4 Nisan 2026 Cumartesi14–17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için kurulum süreci başladı.
İzmir’in deniz savunma mirası dijital sergide
4 Nisan 2026 Cumartesi“Dijital Hafıza: İzmir’in 3 Deniz Kalesi” başlıklı sergi ve panel, 7 Nisan Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)’da 15.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.
