- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programını açıkladı. Toplu ulaşım ücretinin "1 kuruş" olarak belirlendiği bu özel günde, fener alayı yürüyüşüyle birlikte 350 metrelik Türk bayrağı taşınacak. Leman Sam ve Yeni Türkü ise İzmir'deki Gündoğdu Meydanı’nda konser verecek.
İzmir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilecek etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar için toplu ulaşım ücretlerini “1 kuruş” olarak belirledi, sergiler, yürüyüş, konser ve fener alyından oluşan bir program hazırlandı.
28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00'te Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayacak bayram kutlamaları, 29 Ekim Salı günü ise saat 10.00’daki tebrik törenin 10.30’daki geçit töreni izleyecek.
Yürüyüş, fener alayı ve konser
İzmirliler, 29 Ekim günü saat 20.30'da Konak Pier önünde açılacak 350 metrelik Türk bayrağını, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı’na kadar taşıyacak. Meşale ve bayraklarla gerçekleştirilecek Fener Alayı’na ise İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu marşlarla eşlik edecek. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise Leman Sam ve Yeni Türkü sahne alacak.
Toplu ulaşım 1 Kuruş
29 Ekim 2019 Salı günü İzmirliler ve İzmir'in bayram coşkusunu paylaşmak için kente gelenler, toplu ulaşım araçlarındaki seyahatleri için sadece 1 kuruş ödeyecek.
APİKAM’dan Cumhuriyetin 96. yılına özel panel
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 30 Ekim’de de sürecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Cumhuriyetimizin 96 Yıllık Siyasi ve Ekonomik Birikimi” konulu bir panel düzenleyecek. Panelde, cumhuriyetin ilanından bu yana geçen 96 yıllık süreçte, siyasi ve ekonomik alanda gerçekleşen değişim ve gelişimlerle kazanımlar konu edilecek. Doç. Dr. Hasan Taner Kerimoğlu ve Dr. Mithat Kadri Vural'ın konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü APİKAM Koordinatörü Hasan Tahsin Kocabaş yapacak. Panel 30 Ekim Çarşamba günü saat 18.00'de APİKAM Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İzmir’in renkleri Büyükşehir fidanlıklarında filizleniyor
25 Ocak 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fidanlıklarında yetiştirilen onlarca bitki türü, kentin yeşil alanlarına hayat veriyor. Ağaç ve çalı grupları, titiz bir çalışmayla İzmir’in dört bir yanına dikilmek üzere hazırlanıyor.
Sessiz destek hayat kurtardı
25 Ocak 2026 PazarSağır yurttaş Nuran Şerife Kültem, hastanede işaret dili tercümanı olmadığı için doktorlarla iletişim problemi yaşayınca hayati risk taşıyan rahatsızlığı da teşhis edilemedi.
“Toprağın Genç Aklı” projesi Kiraz’dan başladı
25 Ocak 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, doğayla uyumlu sürdürülebilir yaşamın teminatı kırsalın tüm zorluklara karşı güçlenmesi için “Toprağın Genç Aklı” projesini başlattı.
Tugay: Uğur Mumcu'nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
24 Ocak 2026 CumartesiUğur Mumcu katledilişinin 33. yılında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.
