- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kamuoyunda Basmane Çukuru olarak anılan arazi ile ilgili yeni plan notunun veto edildiğine dair iddiaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
“Konak’ta İsmet Kaptan Mahallesi’nde yer alan 1039 ada, 8 parselde mevcut imar planındaki yapılaşma koşullarının ve plan notlarının düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16.08.2024 tarih 04.799 sayılı kararı ile uygun bulunarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının 19.09.2024 tarih ve 2151870 sayılı yazısı ekinde İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğüne iletilmiştir.
Bu kapsamda alınan İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 24.10.2024 tarihli, 18509 sayılı kararı, söz konusu plan değişikliğinin reddine ilişkin olmayıp; anılan karar, parseldeki yapılaşma hakkının nasıl kullanılacağına, tescilli yapı ile ilişkisi gözetilerek hazırlanacak avan projesinin ve uygulama projelerinin kurula iletilmesine ilişkin plan hükmü eklenmesi ve taşınmaz üzerinde yetkisi bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) güncel görüşü ile birlikte plan değişikliğinin iletilmesini tarifleyen bir ara karar niteliğindedir.
Söz konusu Koruma Kurulu kararına istinaden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca gerekli düzenlemeler hızla yapılarak hazırlanacak plan işlem dosyası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine sunulduktan sonra alınan karar ile birlikte yeniden İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğüne iletilecek olup Koruma Kurulu tarafından uygun görülmesini takiben onama süreçleri de tamamlanmış olacaktır.”
Ne olmuştu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentin iki önemli sorununu eş zamanlı olarak çözüme kavuşturacak bir öneriyi gündeme taşımıştı. Öneri doğrultusunda TMSF ile imzalanacak anlaşmaya göre İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda Basmane Çukuru olarak anılan arazi üzerindeki payından vazgeçecek. Karşılığında ise 2020 yılındaki depremde hasar gördüğü için yıkımına karar verilen Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın yeniden yapımı talep edilecek.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Çözüm ortak akıl ve planlı politikalar
13 Ocak 2026 Salıİzmir’de kamu, iş dünyası, akademi ve sivil toplum temsilcileri Su Konferansı’nda bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, iklim kriziyle derinleşen su kıtlığının kentlerin yönetmesi gereken en temel sorunlardan biri haline geldiğini belirterek “Su krizi bireysel alışkanlı
Doğal Yaşam Parkı’nın jaguarı Juliet yaşama veda etti
13 Ocak 2026 Salıİleri yaşına bağlı sağlık sorunları oluşan ve bu nedenle özel bakım altına alınan 18 yaşındaki dişi jaguar Juliet, son günlerini güvenli ve huzurlu bir ortamda geçirdiği İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
İzmir’de bir tabak yemekle hayatlar ısınıyor
13 Ocak 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ağırlaşan ekonomik koşullar karşısında yurttaşların sağlıklı ve uygun fiyatlı yemeğe erişimini sağlamak amacıyla kentin beş noktasında hizmete açtığı Kent Lokantaları’nda bugüne kadar 700 bin porsiyon yemek sunuldu.
Büyükşehir’den okul aile birliklerine güçlü destek
13 Ocak 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Okul Aile Birliklerine Destek Projesi kapsamında, okul aile birlikleri başkanları ve üyeleriyle yapılan toplantıların kapsamı genişletildi.
