- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem çalışmaları kesintisiz sürüyor. Başkan Tunç Soyer yapımında son aşamaya gelinen Narlıdere Metrosu’nda incelemelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon’un da eşlik ettiği inceleme turu kapsamına Şehitlik İstasyonu’ndan peronlara inen Başkan Soyer, projede çalışan işçilerle sohbet etti.
Soyer: “En yakın hedef 1 ay içinde deneme seferleri”
Narlıdere Metrosu’nda çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ne depremler ne pandemi hiçbir şey durduramadı, yolumuzdan alıkoyamadı bizi. 1,5 milyar liraya yakın bir bütçeyle bu projeyi tamamlamış olacağız. Çok hızlı yürüyoruz. Deneme seferleri için hedef tarihimiz 15 Nisan. Vadettiğimiz gibi bu yıl içinde, Cumhuriyetin 100. yılında metro hattını tamamlayarak vatandaşlarımıza hediye edeceğiz. Şu anda yürüyen merdivenlerin montajı yapılıyor. İstasyonlarda son rötuşlar için arkadaşlarımız çalışıyor. Çok hummalı bir çalışma var. 700’ün üzerinde çalışan bu tarihe yetişmeye gayret ediyor. Bütün arkadaşlarıma minnettarım” dedi.
7,2 kilometrelik hatta yoğun tempo
İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 4. aşamasını oluşturan Narlıdere Metrosu, Fahrettin Altay İstasyonu ile Narlıdere Kaymakamlık İstasyonu arasında hizmet verecek. 7,2 kilometre olacak hat 7 istasyondan oluşacak. Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, DEÜ Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Hattaki tünel çalışmaları ile 14 bin 183 metrelik ray döşeme işlerinin 12 bin 782 metresi tamamlandı. Elektromekanik işler hat içinde ve istasyonlarda sürüyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Kamuoyunun bilgisine
29 Nisan 2026 ÇarşambaÇankaya Katlı Otoparkı’nın yasal zorunluluk gerekçesiyle hizmete kapatılmasıyla ilgili bazı kesimlerce dile getirilen gerçek dışı beyanlarla kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir.
Barok Müzik Festivali, Dunford ile kapanış yaptı
29 Nisan 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen 6. Uluslararası Barok Müzik Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları ağırladı.
İnciraltı’nda denetimler sürüyor
29 Nisan 2026 Çarşambaİnciraltı sahilinde fahiş fiyat uygulamalarıyla gündeme gelen seyyar satıcılara karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
İzmir’de itfaiyenin hızlı müdahalesi faciayı önledi
29 Nisan 2026 Çarşambaİzmir’in Karşıyaka ilçesi Bostanlı Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’nde bir restoranın çatı kısmında çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çevredeki yapılara sıçradı. İhbar üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri olay yerine sevk edildi.
