- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olan film, sekiz dalda birden aday gösterildiği Akademi Ödülleri’nde Gregory Peck’e “En İyi Erkek Oyuncu”, Alexander Golitzen’e “En İyi Sanat Yönetimi” ve Horton Foote’e ise “En İyi Uyarlama Senaryo” dallarında ödül kazandırdı. Gregory Peck, Robert Duvall, Paul Fix ve Alice Ghostley’in bir araya geldiği dram türündeki gizem dolu film, ayrıca Cannes Film Festivali’nde Robert Mulligan’a ‘Gary Cooper Ödülü’ kazandırdı.
Sinema eleştirmenleri, filmi klasikler arasına sokan özelliğini 3 Oscar ödülü kazanmış olması değil, zamanı aşarak bugüne hatta yarınlara kalan mesajı olarak tanımlıyor. Filmin Elmer Bernstein imzası taşıyan müziği ve bu müziğin eşlik ettiği açılış jeneriği oldukça dikkat çekici.
Yazarının tek romanı
Uyarlama film, kitabın yazarı Harper Lee’nin tek romanı olma özelliğini taşıyor. ‘Bülbül’ü öldürmek’, Lee’nin on yaşındayken yaşadığı bir olayı temel alıyor. ABD’nin güney eyaletlerinden Alabama’da bir kasabada, büyük ekonomik bunalımın yaşandığı 1930’larda ırkçılığın en doruk noktasında olduğu bir zamanda, beyaz bir kadının ırzına geçtiği iddiası ile tutuklanan siyahi gencin savunmasını, avukat Atticus Finch üstlenir. Irkçı ve önyargılı kasaba halkı davadan çekilmesi için avukata baskı yapar, ancak ilkeli ve idealist bir avukat olan Atticus savunmayı sürdürmeye kararlıdır.
‘Yeniden Sinematek’in gelecek gösterimleri ise şöyle:
24 Ağustos 2011 Çarşamba - Öldüren Şüphe (Charade)
7 Eylül 2011 Çarşamba - Sunset Bulvarı (Sunset Blvd.)
14 Eylül 2011 Çarşamba - Kırmızı Pabuçlar (The Red Shoes)
21 Eylül 2011 Çarşamba - Bitmeyen Balayı (Touch Of Evil)
28 Eylül 2011 Çarşamba - Serseri Aşıklar (À bout de souffle)
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Meslek Fabrikası için mücadele sürecek
9 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, polis barikatıyla çevrili Meslek Fabrikası’ndaki nöbetin dördüncü gününde içeriye girdi.
İzmir’in iklim geleceği masaya yatırıldı
9 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi, çoklu iklim krizleriyle mücadelesini güçlendiriyor.
Köy Tiyatroları Festivali başlıyor
9 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları, İzmir’in dört bir yanında dokuz farklı noktada yaklaşık 200 katılımcıyla kırsal yaşamla sanatı buluşturacak.
Meslek Fabrikası önünde gece nöbeti
9 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meslek Fabrikası’na yönelik el koyma girişimine karşı başlatılan nöbet, perşembe gecesi de sürdü. Başkan Dr. Cemil Tugay öncülüğünde bir araya gelen yurttaşlar, türkülerle dayanışmayı büyüttü.
