Kasım

Gode Cengiz’i unutmadık

Gode Cengiz’i unutmadık
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın “Gode Cengiz” lakaplı unutulmaz futbolcusu “Cengiz Kocatoros’un adını taşıyan yolcu gemisini,  Karşıyaka Spor Kulübü’nün 103. kuruluş yıldönümünde İzmir Körfezi ile buluşturdu. Yılbaşında  filoya katılacak  9. gemi ise Göztepe efsanesi Gürsel Aksel’in adını taşıyacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve isimlerini İzmirlilerin belirlediği 15 yeni yolcu gemisinden 8.’si de tamamlanarak kente getirildi. Karşıyaka Spor Kulübü’nün efsane futbolcusu Gode Cengiz” lakaplı Cengiz Kocatoros’un adını taşıyan geminin Körfez’deki test işlemleri başlatıldı. Kocatoros’un doğum günü olan 5 Eylül’de gövdesine ismi yazılan geminin kısa süre içinde seferlere başlayacağı bildirildi.

1 Ocak’ta Gürsel Aksel
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni filonun 9. gemisine de Göztepe’nin unutulmaz kaptanı Gürsel Aksel’in ismini verecek. Daha sonra sırada Sait Altınordu, Vahap Özaltay ve Metin Oktay’ın isimlerini taşıyan gemiler var.

Cengiz Kocatoros kimdir?
1943 yılında dünyaya gelen, futbol dünyasının “Gode Cengiz” olarak tanıdığı Cengiz Kocatoros, Karşıyaka Spor Kulübü’nde uzun yıllar futbol oynadı. Dönemin birçok yıldızı gibi Karşıyaka Lisesi'nde yetişen sporcu, o dönemde güçlü yapısı ve kafa golleriyle sivrildi. Futbola başladığı ilk günden itibaren alkışlanan oyununun yanı sıra kişiliği ile de öne çıkan Gode Cengiz, milli formayı taşımanın onurunu da yaşadı. Büyük futbolcu, 23 Haziran 1985 günü geçirdiği beyin kanaması sonucu hayata çok genç yaşta veda etti.