Kapat

Haberler

Gaziemir Semt Garajı’na görkemli açılış

Aa
7 Mart 2011 Pazartesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 milyon liralık yatırımla hem garaj hem otopark hem de aktarma merkezi  işlevi görecek şekilde inşa ettiği Gaziemir Semt Garajı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gaziemir Semt Garajı, binlerce İzmirlinin coşkulu katılımıyla açıldı. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı. Açılış töreninde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’nin en önemli unsurlarından birinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak hizmete açılmasının önemine değinerek, halka yönelik hizmetleri nedeniyle Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. İzmir’in Türkiye’nin ve dünyanın gözbebeği olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “İzmir’de insanlarımız huzur ve refah içinde yaşayabiliyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer belediye başkanlarımız hizmet için elerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise açılışı yapılan Gaziemir Garajı’nın Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi ve metro çerçevesinde yapımı planlanan 4 aktarma istasyonundan biri olduğunu, diğerlerinin de Ulukent, Üçkuyular ve Evka 3’te yapılacağını dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, Semt Garajı’nın ulaşımda başlayan yeni dönemin simgesi olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve davetliler açılış kurdelesini birlikte keserek, Gaziemir Semt Garajı’nı hizmete açtılar.

Gaziemir Sent Garajı’nın özellikleri
Çevre bölgelerden gelen minibüs ve otobüsler ile Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’ne entegre olarak çalışacak belediye otobüslerinin kullanacağı şekilde projelendirilen Gaziemir Semt Garajı, vatandaşların özel araçlarını da park edebilecekleri garaj;  bodrum, zemin, iki kat ve teras katından oluşuyor. Bodrum katta minibüsler, zemin katta ise belediye otobüsleri için peronlar bulunuyor. Diğer iki kat ve teras katında ise vatandaşların özel araçlarını park edebilmeleri için toplam 267 araç kapasiteli otopark yapıldı. Bodrum katta vatandaşların yolculukları sırasında dinlenebilecekleri bekleme salonu ve çeşitli ihtiyaçları için kafeterya, zemin katta ise bekleme salonları ve idari bürolar da bulunuyor. Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’ne de entegre olan Gaziemir Semt Garajı, aynı zamanda bir aktarma istasyonu görevini görüyor. Raylı sistem projesi kapsamında yapılan Gaziemir İstasyonu’nun yanında oluşturulan semt garajından, raylı sistemi kullanarak ilçeye gelen yolcular da yararlanıyor. Bu görkemli bina 9 milyon 500 bin TL’ye mal oldu.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Kamu reformu, sorunların çözülmesi için şart”

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşullara değinerek, “Kamu reformu olmadan sorunlar düzelmez. Denetim tarafsız ve adil olmalı, devlet çağdaş yönetim anlayışına dönmeli" dedi.

Detaya Git

İzmir’de konut krizine neşter

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen’de 3 bin 100 konutluk projede peşinatı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdü. 19 bin liradan başlayan taksitlerle “ev sahibi olmak hayal değil” dedi.

Detaya Git

Doğaltaşın kalbi İzmir’de atacak: Marble için hazırlıklar başladı

4 Nisan 2026 Cumartesi

14–17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için kurulum süreci başladı.

Detaya Git

İzmir’in deniz savunma mirası dijital sergide

4 Nisan 2026 Cumartesi

“Dijital Hafıza: İzmir’in 3 Deniz Kalesi” başlıklı sergi ve panel, 7 Nisan Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)’da 15.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Detaya Git