- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir’deki doğalgaz çalışmalarında yeterli özenin gösterilmemesi nedeniyle, kentin alt yapısına önemli zararlar verildiği bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Yaptığımız tüm uyarılara rağmen, ilgili şirket tarafından, başta su şebekesi ve kanalizasyon olmak üzere alt yapıya verilen zararlar, büyük bir kaynak ve zaman israfına yol açmaktadır” denildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle devam etti:
“Belediyemiz, doğalgazın kentimizde yaygınlaştırılmasının, İzmir ve İzmirli için büyük yarar sağlayacağına inanmaktadır. Vatandaşlarımızın doğalgaz hattı döşeme çalışmaları nedeniyle mağdur olmaması için de, hat döşeme işleminin tamamlanmasının ardından, yolların asfaltlanması işi, Belediyemiz tarafından zamanında ve eksiksiz yapılmaktadır. Ancak doğalgaz işini yürüten ilgili firmanın yeterli özeni göstermemesi nedeniyle, hat döşeme çalışmaları sırasında alt yapıda ciddi tahribatlar olmaktadır. Bunda en büyük zararı da kentin su şebekesi ve kanalizasyon sistemi görmektedir. Örneğin, halen Konak, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Buca ve Gaziemir ilçelerinde dağıtım şebekesi çalışmalarını sürdüren doğalgaz firması, 2006 başından bu yana 69’u ana boru, 49’u branşman olmak üzere toplam 118 su borusu patlağı, bir adet isale hattı patlağı, 183 adet adet de kanalizasyon borusu patlağına sebebiyet vermiştir.
İZSU tarafından giderilen bu arızalar, ilgili firmaya fatura edilse de, kentte ciddi bir zaman ve kaynak israfı ortaya çıkmıştır. Ayrıca, 250’nin üzerindeki boru patlağının da firmanın kendi olanakları ile tamiri sağlanmıştır. Kanalizasyon tahribatlarının 33 adedi İZSU ekipleri tarafından onarılmış, 150 kanal borusu patlağı ise yine İZSU’nun talimatı ile firma tarafından tamir edilmiştir. Patlağın tamiri sırasında suların kesilmesiyle, vatandaşlarımız ayrıca mağdur olmaktadır. Bu da olayın bir başka boyutunu oluşturmaktadır.
Doğalgaz çalışmalarının yarattığı bir diğer sorun da, yol ve caddeler ile kaldırımlarda meydana gelen bozulmalardır. Kazı sırasında ya da firma sorumluluğundaki mıcır dolgu ve betonlama işleminde gerekli özen gösterilmediği için, asfaltlarda gereğinden fazla bozulmalara neden olunmakta ve sonuç olarak yol çökmeleri yaşanmaktadır.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilgili şirketin verdiği zararların asgariye indirilmesi konusunda takipçi olmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Kamu reformu, sorunların çözülmesi için şart”
4 Nisan 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşullara değinerek, “Kamu reformu olmadan sorunlar düzelmez. Denetim tarafsız ve adil olmalı, devlet çağdaş yönetim anlayışına dönmeli" dedi.
İzmir’de konut krizine neşter
4 Nisan 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen’de 3 bin 100 konutluk projede peşinatı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdü. 19 bin liradan başlayan taksitlerle “ev sahibi olmak hayal değil” dedi.
Doğaltaşın kalbi İzmir’de atacak: Marble için hazırlıklar başladı
4 Nisan 2026 Cumartesi14–17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için kurulum süreci başladı.
İzmir’in deniz savunma mirası dijital sergide
4 Nisan 2026 Cumartesi“Dijital Hafıza: İzmir’in 3 Deniz Kalesi” başlıklı sergi ve panel, 7 Nisan Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)’da 15.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.
