- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim sürecindeki vaatlerinden olan 25 bin sosyal konut hamlesinin ilk ayağı kapsamındaki çalışmalar sürüyor. Egeşehir Menemen Konutları Projesi’yle inşa edilecek 3 bin 100 konut için Kemeraltı Havra Sokağı’ndaki Akın Pasajı’nda yürütülen görüşmeler 94’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) taşındı. Kültürpark’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Sokağı’nın karşısında bulunan Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji Anonim Şirketi (Egeşehir AŞ) standındaki yetkililer tarafından, bilgi almak isteyen yurttaşlara maket ve VR gözlükle sunum yapılıyor.
“Sözleşmeler imzalanıyor”
Egeşehir AŞ Etüt Proje Müdürü mimar Buğra Güngör, stant çalışmaları hakkında bilgi verirken, “Burada başkanımızın sosyal konut vizyonu kapsamında çalışmalarına başladığımız 25 bin sosyal konut projesinin ilk aşaması olan Menemen Konutları’nın sunumunu yapıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. Menemen projemizde toplam 3 bin 100 konut bulunuyor. Vatandaşlarımızın başvurularıyla süreci yürütüyoruz. Bir taraftan sözleşmeler imzalanıyor. Kemeraltı Akın Pasajı’nda arkadaşlarımız bilgilendirmeleri yapıyor. Akabinde de sözleşme süreçlerini tamamlıyorlar” dedi.
“Bilgi almak isteyenleri bekliyoruz”
Menemen projesinin ilk etabının 411 konuttan oluştuğunu belirten Buğra Güngör, İEF kapsamında kurulan stantta yapılacak konutları maketle ve VR gözlükle tanıttıklarını belirtti. Buğra Güngör, “Vatandaşlarımız burada adeta proje içindeymiş gibi deneyim yaşıyor ve kararlarını verme konusunda destek almış oluyor. Ayrıca detaylı bilgilendirmeyi ve ödeme planını aktarıyoruz. Projeyle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı standımıza ve Akın Pasajı’na bekliyoruz” diye konuştu.
Proje hakkında http://www.egesehir.com.tr/ adresinden bilgi alınabiliyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Geleceği bekleyen değil, geleceği planlayan ve inşa eden bir şehir olmak zorundayız
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın (SECAP) ortak akılla güncellenmesi için düzenlenen çalıştayda, iklim krizi ile mücadelenin parolasını anlattı.
Başkan Tugay: İtfaiyecilik cesaret, sabır, fedakârlık ve umut mesleğidir
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, günlerdir sıkı eğitimlerle göreve hazırlanan yeni itfaiye memurlarının mezuniyet ve yemin törenine katıldı.
İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e: Buradayım, iyiyim
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Eşit İzmir Eşit Dünya” temalı uluslararası video konferans etkinliği düzenledi.
Başkan Tugay’dan Beydağ’a ova yolu müjdesi
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Beydağ’daki köyleri ziyaret ederek üreticiler ve halkla buluştu.
