- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelmesiyle başlatılan Emekli Dayanışma Kartı uygulaması ekonomik darboğazda yurttaşa destek oluyor. Market ve su faturası yardımı sağlanan proje kapsamında aylık 1000 liralık kira yardımları da aksatılmıyor. Yurttaşlar “Başkanımızdan Allah razı olsun, bizi hiç yalnız bırakmıyor” diyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda sağlanan yardımlarla dar gelirli yurttaşlar nefes alıyor. Emekli Dayanışma Kartı ile ihtiyaç sahibi emeklilere kira, market ve su faturaları için destek sürüyor. Aylık 1000 lira alışveriş desteğinin yanı sıra su faturası yardımı da alan emekliler, düzenli olarak yapılan 1000 liralık kira desteğinden oldukça memnun. Kira sözleşmeleri ile bizvariz.izmir.bel.tr adresinden başvuru yapan emekli vatandaşların Şehir Kartlarına yardım tutarı yatırılıyor ve SMS ile bilgilendirme sağlanıyor. Ağustos ayı kira ödemeleri de devam ediyor.
“Başkanımızdan Allah razı olsun”
Emekli Dayanışma Kartı uygulamasından yararlanan İzmirliler hizmetten mutlu. Ballıkuyu Akarca Mahallesi’nde ikamet eden Fatma Nacar, “Emekliyim, oğlum çalışmıyor. Benim emekli maaşımla idare ediyoruz. 11 bin lira kira veriyorum. Nasıl geçineceğim? Geçinemiyorum. Marketten bir şey alamıyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Allah bin kere razı olsun. Garibanın yanında, yardımcı oluyor. Gıda yardımı aldım. Haftanın beş günü yemek de alıyorum. Kira desteğim de gelecek” dedi.
“3 çocuğum var”
Yeşildere’de yaşayan Feridun Şahinler, emekli maaşının 21 bin lira olduğunu belirterek “6 bin lira kira veriyorum. 3 çocuğum var. Eşim sara hastası, ben şeker hastasıyım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yemek desteği alıyorum. Market alışverişi çok pahalı. Büyükşehir’den Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekli yardımı da aldım. Başkanım bizi hiç yalnız bırakmadı. Cemil Tugay Başkan’ımdan Allah razı olsun” diye konuştu.
“Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları ferahlattı”
İzmirli Elif Şengül, “Oğlum senelerdir işsiz, eşim rahatsız. Emekli değilim, eşim emekli sadece. Onun maaşıyla geçiniyoruz. 12 bin lira ev kiramız var. Sıkıntı büyük. Pazara bile gidemiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi erzak verdi. Günlük yemek de alıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları ferahlattı. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Geleceği bekleyen değil, geleceği planlayan ve inşa eden bir şehir olmak zorundayız
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın (SECAP) ortak akılla güncellenmesi için düzenlenen çalıştayda, iklim krizi ile mücadelenin parolasını anlattı.
Başkan Tugay: İtfaiyecilik cesaret, sabır, fedakârlık ve umut mesleğidir
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, günlerdir sıkı eğitimlerle göreve hazırlanan yeni itfaiye memurlarının mezuniyet ve yemin törenine katıldı.
İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e: Buradayım, iyiyim
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Eşit İzmir Eşit Dünya” temalı uluslararası video konferans etkinliği düzenledi.
Başkan Tugay’dan Beydağ’a ova yolu müjdesi
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Beydağ’daki köyleri ziyaret ederek üreticiler ve halkla buluştu.
