Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Temmuz

Başkan Soyer'den Osman Kibar'a anlamlı hediye

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir'de düzenlenen "Girişimcilik Zirvesi"nde yaşlanmayı yavaşlatan buluşları ile ses getiren biyoteknoloji şirketinin kurucusu Osman Kibar'ın konuşması büyük ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir eski Belediye Başkanı Osman Kibar'ın torunu olan ve aynı ismi taşıyan Kibar'a dedesinin kurduğu ilk şirketin belgelerini hediye etti.  

İnovasyonun ve girişimciliğin başkenti olmaya aday olan İzmir, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen "Girişimcilik Zirvesi" dünya çapında başarılı çalışmalar yapan İzmirli  iki önemli girişimciyi buluşturdu. Eczacıbaşı ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi, TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Başkanı Ayşegül İldeniz ile Amerika'da yaşayan ve yaşlanmayı tersine çeviren Osman Kibar, büyük ilgi gören zirvede, çalışmalarını ve İzmirli girişimcilere cesaret veren girişimcilik öykülerini anlattı.       

Yaşlanmayı yavaşlatan, hatta tersine çeviren biyoteknoloji girişimi olan Samumed'in kurucusu ve CEO'su Osman Kibar geliştirdikleri ilaçlar sayesinde kanser, kıkırdak, kemik, felç gibi hastalıkları iyileştirdiklerini, kellik sorununa çözüm bulduklarını, şirketin amacının sağlıklı yaşam süresini artırmak olduğunu söyledi. 1964 - 1973 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı yapan Osman Kibar'ın da torunu olan Osman Kibar'ın çalışmaları zirveyi izleyenler tarafından büyük alkış aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  başarılı çalışmalarından ötürü Osman Kibar'a teşekkür ederek, kendisine dedesi Osman Kibar'ın kurduğu ilk şirketin belgelerini hediye etti. Girişimcilik Zirvesi dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın konseri ile sona erdi.


 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber