- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri törenle dağıtıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, Hükümet tarafından bazı basın-yayın kuruluşlarına karşı takınılan tavırdan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Basın, her türlü güç ve baskı karşısında mutlaka korunmalı ve mutlaka özgür olmalıdır” dedi.
1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci Barış Selçuk’un anısını yaşatmak, başarılı gazetecileri desteklemek ve genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 9.’sunu düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri İzmir Sanat’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde devletin ve hükümetin en yetkili isimlerinin, bazı basın yayın kuruluşlarına karşı takındığı tavırdan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Basın mutlaka özgür olmalıdır” dedi.
Toplum adına üstlendiği görevleri yerine getirebilmesi için, basının mutlaka özgür olması gerektiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Unutulmamalıdır ki, basın-yayın kuruluşları, kamuoyunun bilgilenmesi, bireylerin aydınlanıp bilinçlenmesi ve demokrasinin gelişip yerleşmesinin vazgeçilmez koşullarından birisidir. Sansür ya da tehdit gibi baskıcı yöntemlerle susturulamazlar. Basın, sansür gibi çağdışı uygulamalardan uzak tutulmalı, her türlü güç ve baskı karşısında mutlaka korunmalıdır. Basın özgürlüğünün anayasal güvence altında olduğu da asla unutulmamalıdır” diye konuştu.
Ödüller sahiplerini buldu
Yarışmada “İzmir Kent Haberi” dalında birincilik ödülü alan Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Yusuf Özkan, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan aldı. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü kazanan Yeni Asır Gazetesi Muhabiri İlker Çoban’a ödülünü Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan verdi.
“Ulusal Gazete Haberi” dalında Doğan Haber Ajansı muhabiri Turan Gültekin’e ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü kazanan Doğan Haber Ajansı Muhabiri Nurettin Kurt, ödülünü İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün’den aldı. Ödülden duyduğu mutluluğu dile getiren Kurt, “Ne tesadüftür ki, ödül aldığım bu haber için, törene gelmeden önce hakkımda açılan davadan dolayı mahkeme ifade verdim. Bu ödül, bana büyük güç verdi” diye konuştu.
“Gazete Haber Fotoğrafı” dalında Yenigün Gazetesi Muhabiri Metin Burmalı’ya birincilik ödülü veren Barış Selçuk’un babası Aytekin Selçuk, duygu dolu anlar yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır düzenlediği yarışmayla Barış’ın anısına gösterdiği vefaya teşekkür eden Selçuk, yarışmada dereceye giren gazetecileri kutladı. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülüne layık görülen Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Ozan Yayman’a ödülünü Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ verdi.
Bu yıl ilk kez açılan “İzmir Kent TV Haberi” dalında EGE TV Muhabiri Gülbin Kemahlı ve EGE TV Kameramanı Serkan Rençber’e birincilik ödülünü Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Hande Mumcu Özendirme Ödülü alan EGE TV Muhabiri Tezcan Ekizler ve EGE TV Kameramanı Serkan Rençber’e ödülünü ise Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran verdi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Yatırımlar büyüdü, dönüşüm evlere yayıldı
6 Nisan 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son iki yılda hayata geçirdiği atık yönetimi ve iklim yatırımlarıyla kent genelinde büyük bir dönüşüm yaşanırken, “Dönüşüme Evde Başla” projesiyle bu değişim vatandaşın günlük yaşamına taşındı.
Doğa ve patili dostlar şifa dağıtıyor
6 Nisan 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Patili Dostumuz” projesiyle engelli çocuklar ve aileleri, hayvanlar ve bitkilerle kurdukları bağ sayesinde hem sosyal hayata katılıyor hem de duygusal gelişimlerini güçlendiriyor.
İzmir Mutfak Müzesi ile yemek kültürüne yolculuk
6 Nisan 2026 Pazartesiİzmir’in ve ülkenin köklü mutfak değerlerini gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Mutfak Müzesi’nin kurulum çalışmalarını sürdürüyor.
Torbalı'da çamura saplanan iki çocuğu itfaiye kurtardı
5 Nisan 2026 Pazarİzmir’in Torbalı ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış sonrası balçığa dönen arazide oyun oynayan iki çocuk çamura saplanarak mahsur kaldı.
