Kapat

Haberler

Asansör ve yürüyen merdivenlerin bakımı için özel ekip kuruldu

Aa
24 Mayıs 2024 Cuma
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kentteki yaşam konforunu artırmak amacıyla gündemine aldığı ilk 180 günlük görev süresini kapsayan “Hızlı Eylem Planı” madde madde hayata geçiriliyor. Vatandaşlardan yoğun şikayet alınan üst geçitlerdeki arızalı yürüyen merdiven ve asansörlerin tamiri için ilgili çalışmalara başlandı. Başkan Tugay’ın talimatı ile kurulan özel ekip 7 gün 24 saat arızalı asansörleri ve yürüyen merdivenleri onarıyor, bakımını yapıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kampanya döneminde halktan gelen talepler doğrultusunda sözünü verdiği üst geçitlerdeki asansör ve yürüyen merdivenlerin bakımı ile ilgili çalışmalar başladı. Başkan Cemil Tugay’ın talimatı ile kent merkezinde yer alan üst geçitlerde yürüyen merdiven ve asansörlerinin kesintisiz hizmet verilebilmesi için özel bir teknik servis kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda oluşturulan 38 kişilik ekip, 7 gün 24 saat esasıyla 3 vardiyada hizmet veriyor.
 
57 üst geçitte hummalı çalışma
İZELMAN A.Ş.’ye bağlı hizmet yeterlilik belgesine sahip personel, İzmir’in ana arterlerinde demiryolu ve karayolu üzerinde 57 üst geçitte bulunan 113 asansör ve 127 yürüyen merdivende yaşanabilecek teknik arızaların önüne geçmek çalışma yürütüyor.  Arıza bildiriminde hızlıca soruna müdahale eden ekipler, olası arızaları en aza indirmek yürüyen merdiven ve asansörlerin düzenli bakımını yapıyor.
 
“Çalışmayan yürüyen merdiven, asansör kalmayacak”
Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı Tesisler Bakım Onarım Şube Müdürü Sezer Vural, “Şuan üst geçitlerimizdeki yürüyen merdivenler ve asansörler yüzde 92 oranında faal durumda. Asansör ve yürüyen merdivenlerimizin tamamını çalışır halde tutmak için haftanın her günü, 24 saat çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“Vandalizm en büyük problemimiz”
Yürüyen merdiven ve asansörlerin vandalizm nedeniyle zarar gördüğüne dikkat çeken Vural, “Bunun yanı sıra hırsızlık vakaları da aksamalara neden oluyor.  Kurduğumuz ekip ile birlikte arızalara anlık müdahale edebiliyor, sorunu kısa sürede çözüyoruz” dedi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

"Kimseyi geride bırakmadan çalışacağız”

15 Mayıs 2026 Cuma

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Bornova Belediyesi tarafından yapılan Mescid-i Aksa Camisi ve Doğanlar Kent Bostanı’nın açılış törenlerine de katıldı.

Detaya Git

“Özgürlüğün ateşi sönmeyecek”

15 Mayıs 2026 Cuma

İzmir’in işgaline karşı ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 107’nci yılında Konak Atatürk Meydanı’ndaki İlk Kurşun Anıtı önünde törenle anıldı.

Detaya Git

Başkan Tugay’dan Bayraklı’ya müjdeler

15 Mayıs 2026 Cuma

Bayraklı Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi’nin açılışı ile yeni araç filosunun tanıtım törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li belediyelerin tüm baskı ve engellemelere rağmen hedeflerine kararlılıkla yürüdüğünü vurguladı.

Detaya Git

İzmir’de iletişimde engelleri kaldıracak sistem: ADİS

15 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuşma ve dil gelişimi alanında zorluk yaşayan bireylerin toplumsal yaşama daha aktif katılabilmesi için Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemi’nin (ADİS) yerel ölçekte erişilebilir hale getirilmesine yönelik bilimsel çalışmaların

Detaya Git