- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir'in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919 tarihinde ilk kurşunu atarak direnişin simgesi olan gazeteci Hasan Tahsin, ölümünün 107'nci yılında Konak Atatürk Meydanı’ndaki İlk Kurşun Anıtı önünde törenle anıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, siyasi partilerin temsilcileri ve Hasan Tahsin’in gazeteci meslektaşları katıldı.
“İlk kurşun karanlığa sıkılmıştı”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Hasan Tahsin’in işgale boyun eğmeyen, yazılarıyla halkı bilinçlendiren, haksızlıklara karşı sözünü esirgemeyen, emekten, eşitlikten, kadın haklarından yana olan gerçek bir aydın olduğunu vurgulayarak, “Gazetecilik, toplumsal hafızayı diri tutan en kritik güçtür. Basın, bir toplumun nefesi, özgür yaşamın güvencesidir. Gerçeğin peşinde koşan gazeteciler, toplumun vicdanını ayakta tutar. Özgür basın olmadan demokrasi, adalet olmaz. Halkın doğru bilgiye ulaşması da mümkün olmaz. Hasan Tahsin’in attığı o ilk kurşun, karanlığa karşı sıkılmıştı. Bugün de gazeteciler, o karanlığı dağıtmak için kalemleriyle mücadele ediyor. Yerel yönetimler olarak basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda özgürlüğün ateşi bir kez yakıldı. O ateş, sonsuza kadar yanmaya devam edecek” dedi.
“Susmayacağız”
15 Mayıs’ta gazeteci Hasan Tahsin’in attığı ilk kurşunun, yalnızca İzmir’in değil Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu vurgulayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Tüm ‘ilk kurşunlar’ onurumuzdur, hepimizindir. Gazeteci toplumun yaşadığı sorunlara sırtını dönmeyendir. Gerektiğinde özgürlük için canını verir ama kalemini satmaz” dedi. Bugün de gazetecilerin baskılar ve soruşturmalarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Gappi, “107 yıl önce işgale karşı halkı uyandıranlar nasıl susturulmak istendiyse bugün de gerçekleri yazan gazeteciler baskı altında. Tüm tutuklu gazeteciler için özgürlük istiyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile Hasan Tahsin’in mirası üzerimizde oldukça susmayacağız, yanlışlıklara karşı sessiz kalmayacağız. Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay’dan Bayraklı’ya müjdeler
15 Mayıs 2026 CumaBayraklı Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi’nin açılışı ile yeni araç filosunun tanıtım törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li belediyelerin tüm baskı ve engellemelere rağmen hedeflerine kararlılıkla yürüdüğünü vurguladı.
İzmir’de iletişimde engelleri kaldıracak sistem: ADİS
15 Mayıs 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuşma ve dil gelişimi alanında zorluk yaşayan bireylerin toplumsal yaşama daha aktif katılabilmesi için Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemi’nin (ADİS) yerel ölçekte erişilebilir hale getirilmesine yönelik bilimsel çalışmaların
Aliağa’da yangınların yarası bin fıstık çamıyla sarıldı
15 Mayıs 2026 Cuma“Yeşil İzmir” hedefiyle yürüttüğü ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yangından zarar gören alanları yeniden doğaya kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Çoraklar’da bin fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu.
Engelsiz İzmir için “Engelli Veri Tabanı”
15 Mayıs 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere yönelik hizmetlerin daha hızlı, doğru ve kapsayıcı bir şekilde sunulabilmesi amacıyla “Engelli Veri Tabanı” uygulamasını hayata geçiriyor.