Kapat

Haberler

219 depremzedeye ücretsiz eşya depolama hizmeti

Aa
1 Aralık 2020 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere ait eşyaların korunması için başlattığı ücretsiz depolama hizmetinden şimdiye dek 219 aile yararlandı. ESHOT Genel Müdürlüğü depolarında emanete alınan eşyalar burada 1 yıl boyunca tutulabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Bornova Işıkkent’te bulunan deposuna 6 Kasım’dan bu yana 219 depremzede eşyalarını bıraktı. Düzenlerini yeniden kuran 25 depremzede ise bu süreçte eşyalarını geri taşıdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi depremde evleri zarar gören vatandaşların, hayatlarını düzene koyma sürecinde eşyalarını ücretsiz olarak depolayabilmesine imkân tanımıştı.

Nasıl yararlanılıyor?
Bornova Işıkkent 7086 Sokak’taki kapalı garajda verilen hizmetten, sadece depremzede vatandaşlar yararlanabiliyor. Bunun için ESHOT Genel Müdürlüğü’nün açtığı (0232) 293 5701 ve 293 5702 numaralı telefonları aramak yeterli. Başvuru bilgileri alınan depremzedeler, eski Tansaş depoları olarak bilinen depoya yönlendiriliyor. Her gün saat 19.00’a kadar, tutanak imzalatılarak teslim alınan eşyalar için bir yıl boyunca ücretsiz depolama imkanı sunuluyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Ferdi Zeyrek’in adı, gençlik merkezinde yaşayacak

3 Nisan 2026 Cuma

Konak Belediyesi Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın katıldığı törenle açıldı.

Detaya Git

Romanlar için yeni dönem: İzmir’de güçlü iş birliği

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Roman Yurttaş Meclisi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Başkan Dr. Cemil Tugay, Roman yurttaşların karar alma süreçlerine katılımlarını güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Detaya Git

Başkan Tugay: Hep beraber İzmir’e hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TÜM BEL-SEN İzmir Şubesi ile 6 bin 173 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Detaya Git

İzmir’in Fransa şehirleriyle bağı güçleniyor

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton ve Fransa Kalkınma Ajansı Ülke Direktörü Xavier Muron’u konuk etti.

Detaya Git