Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Toprak Analiz Laboratuvarı Üreticiye Destek

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı Türkiye’nin belediye öz kaynakları ile faaliyete geçen ilk ve tek laboratuvarı olma özelliğine sahip.
 
Buca’daki Büyükşehir Belediyesi Fidanlığı içinde yer alan laboratuvarda; toprakta bünye tayini, toprak reaksiyonu değeri (pH), kireç oranları ve organik madde miktarı ile birlikte azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum başta olmak üzere birçok elementin miktarları belirleniyor. Bu analiz sonrasında toprağın yapısı ortaya çıkarılarak üreticinin doğru zamanda doğru gübreleme yapılması sağlanabildiği gibi; aşırı ve yanlış gübre uygulamasının önüne geçilerek bu sayede toprak ve su kaynakları korunuyor ve üreticiler doğru yönlendiriliyor.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kayıt belgesi veya Ziraat Odaları tarafından düzenlenen çiftçi belgesi ile birlikte mülk veya kullanım hakkı gösterir belge veya kullanım hakkı olduklarını gösterir belgeler ile başvuran üreticiler analizlerini yaptırabiliyor.  Üreticiler kendi üretim alanlarından almış oldukları toprak örneklerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı’nda analiz ettirerek, yetiştirilen bitkiye uygun yapılan gübre tavsiyeleri ile sağlıklı üretim yapıyor. Çiftçilere  ‘toprak örneğinin elde edilmesine yönelik broşür destekli bilgilendirme ve eğitimler devam ediyor.