Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Meydanlar, Caddeler, Sokaklar, Numaralandırıldı, Levhalandı

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Adres ve Numaralama Projesi (308)

Meydan/Bulvar/Cadde/Sokak/Kümeevler Levhalaması

Belediyemiz yetki alanında Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğe uygun aynı boyut, renk ve yazı karakterinde vs. standardı belirlenmiş olan sabit tanıtım numaralı meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlere ait isim/numaraların yazılı olduğu levhaların üretimi ve montajı çalışması yapılmakta olup, bugüne kadar toplamda yaklaşık 196.300 adet isim/numaraların yazılı olduğu levha üretimi ve montajı tamamlanmıştır.

Dış Kapı Numara Levhalaması

Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik doğrultusunda ve belirlenen standartlarda, belediyemiz yetki alanında dış kapı numaralarının yazılı olduğu levha üretimi ve montajı işini kapsamaktadır. 2010 yılından beri devam eden ihaleler ile yetki alanımızda toplamda yaklaşık 1.006.000 adet bina dış kapı numaralarının yazılı olduğu levhaların üretimi ve montajı tamamlanmıştır.

Mezarlık Bilgi Sistemi Kapsamında Yapılan Numaralama/Levhama

Coğrafi Mezarlık Bilgi Sistemi kapsamında kalan Yeni Bornova, Soğukkuyu, Yeni Buca (Kaynaklar) Mezarlıklarında mezarlık içi yolların ve gömülerin yapıldığı adaların numaralarının yazılı olduğu levhaların üretim ve montajı gerçekleştirilmiştir

Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarına İlişkin Levhalama Çalışmaları

Proje kapsamında 2020 yılı içerisinde 1644 alanda levhalama çalışması yapılmıştır. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülmeye başlanan projede tarafımıza bildirilen alanlar üzerinde çalışmalar devam etmekte olup, 2024 yılı içerisinde 814 adet Afet ve Acil Durum Toplanma Alanında levha üretim ve montajı yapılması planlanmaktadır.

Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesi kapsamında

Yetki alanımızdaki 30 ilçe ve bağlı 1298 mahalle için sayısal (koordinatlı) sınır verilerinin oluşturulması çalışmalarına başlanmış olup, 1.038 adet mahallenin sınır verilerinin sayısallaştırılması tamamlanmıştır. Bu çalışmalara devam edilmektedir.