Projeler Sayfası

İzmir Banliyö Sistemi Geliştirilmesi Projesi İZBAN Hattı Üzerinde 2 Adet İstasyon Yapım İşi (Lale Mahallesi ve Katip Çelebi İstasyonları)

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş

Bölgede oturan vatandaşlarımızdan gelen yoğun istek üzerine Konak Lale Mahallesi ve Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi bölgelerinde 2 adet İstasyon yapılması için; “İzmir Banliyö Sistemi Geliştirilmesi Projesi İZBAN Hattı Üzerinde 2 Adet İstasyon Yapım İşi”  adı altında yapım ihalesine çıkılmış, 31.03.2023 tarihinde ihalesi yapılarak 3 EL GRUP ENERJİ MADENCİLİK İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ ile (KDV Hariç) 174.312.000,00 TRY bedel üzerinden 22.05.2023 tarihinde sözleşme imzalanmış, 25.05.2023 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır.

İşin süresi 540 gün olup 15.11.2024 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır.

Yapılacak olan 2 istasyon ile birlikte İZBAN hattı üzerinde 41 adet olan istasyon sayımız 43’ e çıkacaktır.