Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Horizon Europe - Re - Value Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Proje çalışması Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından koordine edilen, Horizon Europe programının HORIZON-MISS-2021-CIT-02-01 “Urban planning and design for just, sustainable, resilient and climate-neutural cities by 2030” çağrısı için hazırlanmakta olan, “Re-Value” isimli proje işidir. 
Re-Value projesinde 9 Avrupa kıyı kenti, kentsel dönüşüme izin veren NEB (New European Bauhaus)'den ilham alan bir değer ve etki modeli aracılığıyla sera gazı salınımlarını azaltarak, kıyı bantlarını bir riskten fırsata dönüştürmeyi hedeflemektedir. Veriye dayalı, katılımcı odaklı süreçlerle birleştirilecek çalışma modeli, şehirlerin farklı değerleri belgeleyip bunları bütüncül bir yaklaşım içerisinde sentezlemesini sağlayacaktır. Bu yaklaşım, kentsel projelerdeki yatırımları yeniden değerlememizi sağlayacak ve sistemik kentsel tasarım çözümlerinin birlikte oluşturulmasını mümkün kılacaktır. 
Re-Value projesinin, şehirlerin iklim nötrlüğüne geçişlerini üç ana aşamada hızlandırmasını hedeflemektedir:
İklim tarafsızlığı + kentsel kalite: Katılımcı aracılığıyla ortak faydaların belirlenmesi
Dijital ikizler tarafından desteklenen, uygulanabilir geçiş senaryolarını birlikte oluşturulması
Değer tabanlı finans ve ortaklık modelleri aracılığıyla yatırımların riskten arındırılması 
4 yıl sürecek proje kapsamında, 4 ana şehir (Alesund, Bruges, Burgas, Rimini) ile 5 yardımcı şehir (İzmir, Cascais, Constanta, Pisek, Rijeka) belirlenmiştir.
Projenin bölümlenmiş safhalarına göre, ana şehirlerin uygulayacakları projelerin bir kısmının (ana fikir ve yaklaşımlar korunarak), taklitçi şehirler tarafından da uygulanması planlanmaktadır. Çağrının teslimi 26 Nisan 2022 tarihinde yapılmış, başvuru Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştır. Proje geliştirme çalışmaları İYTE ile yürütülmektedir.