Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Fidan Desteklerimiz

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

2009 yılından bu yana sürdürdüğümüz proje ile tarım alanları ve su havzalarını koruyor, tarımsal çeşitliliği artırıyor, kent kırsalında meyveciliğin gelişmesine katkıda bulunuyoruz.

2019 yılından itibaren “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu ile yürütülen “Kırsal Kesimde Üreticinin Üretim Koşullarının İyileştirilmesi Kapsamında İzmir İli Tarım Alanlarında Bitkisel Üretimde Meyveciliği Teşvik Etme, Yaygınlaştırma, Geliştirme ve Destekleme Projesi” kapsamında fidan desteklerimize devam
ediyoruz.

“Kırsal Kesimde Üreticinin Üretim Koşullarının İyileştirilmesi Kapsamında İzmir İli Tarım Alanlarında Bitkisel Üretimde Meyveciliği Teşvik Etme, Yaygınlaştırma, Geliştirme ve Destekleme Projesi” kapsamında üreticilerimize dağıttığımız armut, ayva, badem, dut, elma, erik, kayısı, kiraz, nar, şeftali, vişne, zeytin, mandalina, ceviz, incir, Trabzon hurması ve kestane fidanlarını üretici kooperatiflerinden satın alarak, yerel üretimi destekliyoruz.

Proje kapsamında 2019 ve 2023 yılları arasında 1 milyon 966 bin 295 adet meyve ve zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Bugüne kadar dağıtılan toplam fidan sayısı 5 milyon 690 bine ulaştı. Projenin yürütüldüğükırsal alanların iklim ve toprak özelliklerine göre belirlenen uzun ömürlü ve yüksek verimli meyve fidanları ile kırsalda ürün deseni çeşitlendi.