Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Farkındalık Merkezi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Engelli Farkındalık Merkezleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentimizde yaşayan yurttaşlarımızla engellilik alanındaki sorumlulukları paylaşmak, bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları engelleri toplumun tüm kesimlerine uygulamalı olarak hissettirmek ve bilinçlendirmek amacıyla kurulmuştur.
Merkezlerimizde uzmanlar tarafından hazırlanan eğitim ve farkındalık programlarında katılımcılar, merkez rehberleri eşliğinde, engel gruplarının özelliklerini farklı mekansal düzenlemeler, oyunlar, etkinlikler ve materyaller ile deneyimlemektedir.
Merkezlerden, her yaş grubundan öğrenciler, kamu çalışanları, eğitimciler, aileler gibi toplumun her kesiminden ve yaş grubundan birey yararlanmaktadır.
Türkiye’de ilk olan bu merkezler, 2017-2018 yılı MEB İlköğretim 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı’nda örnek uygulama olarak yer almıştır. 

Balçova Farkındalık Merkezi

Çetin Emeç Mah. Universiad Cad. No:4/40,    Olimpiyat Köyü, Balçova/İZMİR
Tel: 0232 293 92 14

Örnekköy Farkındalık Merkezi

Zübeyde Hanım, Baş Pehlivan Karaali Cad. No: 377, 35730 Karşıyaka/İzmir
Tel: 0232 293 98 32