Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Evde Bakım Hizmeti

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Alzheimer ve Demans Merkezi

Kapılarını 2013 yılı Şubat ayı sonunda İzmirlilere açan merkezimiz, Alzheimer (1.evre) ve/veya hafif demans hastası olan, günlük yaşama faaliyetlerini yerine getirebilen, saldırgan ve agresif davranışlar sergilemeyen, beden fonksiyonlarında kendi ihtiyacını karşılamasına engel olacak sakatlığı, hastalığı ve ruhsal sorunları bulunmayan, bulaşıcı ve sürekli tedaviyi gerektiren ağır hastalıklara sahip olmayan yaşlılarımıza hizmet sunuyor.
Alzheimer Demans Hastaları Dayanışma ve Buluşma Merkezine üye olmak isteyen kişiler merkezimize aile yakınları eşliğinde gelerek dilekçe ile başvuru yapabilir.
Başvuru sonrası kişiler hemşire ve uğraş terapisi eğitmeni tarafından 2 ya da 3 günlük deneme sürecine tabi tutulur. Uyum sağlaması durumunda kişi merkeze kabul edilir. Verilen hizmetler tarafınıza önceden sunulur ve bu kapsamda gerçekleştirilir.

Sağlıklı Yaş Alma Merkezi
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, 55 yaş ve üzeri, evinde yaşayan hemşehrilerimize, bir araya gelebilecekleri, sosyal ve fiziksel aktivitelerini artırabilecekleri bir merkez olarak hizmet veriyor.
 
Evde Bakım Hizmetleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yaşayan, hizmet almak için müracaat etmiş veya ihbar edilmiş olan, sosyo-ekonomik yoksulluk ve yoksunluk içinde bulunan, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hasta, yaşlı ya da engelli ihtiyaç sahibi kişilere; belirli periyotlarda kişisel bakım, kuaför, ev temizliği, psikolojik destek ve küçük onarım destek hizmetleri verilmektedir.
Birimimize başvurular bireysel olarak, telefon ile arayarak, HİM ya da vatandaş ihbarı ile yapılmaktadır.