Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

EuroVelo 8 Akdeniz Bisikletli Turizm Rotası

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

EuroVelo Konferansı-İZMİR

Avrupa Bisiklet Rotası Ağı'na (EuroVelo) Türkiye'den seçilen ilk kent unvanına sahip İzmir, Avrupa Bisikletçiler Federasyonu (ECF) tarafından organize edilen EuroVelo Bisiklet Turizm Konferansı’na bu yıl ev sahipliği yaptı. 2021 yılında Barselona’nın ev sahipliğinde ECF tarafından düzenlenen uluslararası konferans, iki yılda bir EuroVelo üyesi kentlerin bilinirliğini yükseltmek, kentteki bisiklet görünürlüğünü artırmak ve bisiklet turizmi geliştirmek amacıyla toplanmaktadır. 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılımcıları bir araya getirecek konferans, İzmir’in bisiklet turizmini dünyaya tanıttı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi partnerliğinde, İzmir Valiliği, ENVERÇEVKO Ulusal EuroVelo Koordinatörlüğü ve ilgili paydaşlar ile işbirliği içerisinde 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında Swissotel Büyük Efes'te düzenlenen konferans, “Bisiklet: Mirasa Yeni Bir Bakış Açısı” (Cycling: a New Perspective on Heritage) temasıyla organize edildi.

Üç gün boyunca çok sayıda etkinlik, panel ve söyleşinin ve bisiklet turlarının düzenlendiği konferansa kayıtların www.euroveloconferenceizmir.com internet sitesi üzerinden yapılması ile tüm Avrupa’dan ziyaretçileri şehrimize çekti. Konferans kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcılar İzmir’in tarihi ve doğal coğrafyasını keşfetti.