Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Çiğli Tramvay Hattı Yapım İşi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Çiğli Tramvay Hattı Yapım İşi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı çağdaş standartlara taşıma hedefi doğrultusunda raylı sistem  yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. İzmir’de çevreci, ekonomik ve konforlu toplu ulaşımın önemli unsurlarından biri haline gelen tramvay hattı şimdi de Çiğli’ye uzanıyor. Hat, Karşıyaka Tramvayı’ nın devamı niteliğinde olacak.

Çiğli Tramvay Hattı Yapım İşi’nin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 20. maddesi uyarınca gerçekleşen ihalesinde değerlendirmeler sonrasında en uygun teklifi veren Nurol İnşaat A.Ş. ile 2020 yılı Aralık ayında 414 milyon 182 bin 814 TL bedel üzerinden sözleşme imzalandı. Yer tesliminin ardından yapım çalışmalarına başlanmıştır.

Çiğli Tramvayı yaklaşık 11 km'lik çift hatlı ve 14 istasyondan oluşacak.  Güzergâh; Hat güzergahı mevcut Karşıyaka Çevreyolu İstasyonundan başlayarak bağlantı köprüsü ile geçilerek Ataşehir, Çiğli İzban Durağına, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine, Ata Sanayi bölgesine, Katip Çelebi Üniversitesine ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek şekilde planlanmıştır. Çevre yolunun üzerinden geçen Yaklaşık 500 m uzunluğundaki Çiğli Tramvay Hattı Bağlantı Köprüsü Tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yollarını da kapsamaktadır.

Çiğli Tramvay Hattı Yapım işi çalışmaları kapsamında bağlantı köprüsü ve ana hat ray imalatları tamamlanmış olup, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinde montaj ve test çalışmaları devam etmektedir. 2024 yılı şubat ayında tamamlanıp hizmete açılması planlanan hatta işin tamamlanma oranı  %95’e ulaşmıştır. 

Duraklar

1-Katip Çelebi Üniversitesi Durağı 
2-Aosb Nedim Uysal Lisesi Durağı 
3-Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı Durağı 
4-Aosb Müdürlüğü Durağı 
5-Kemal Baysak Durağı 
6-Nihat Karakartal Durağı 
7-Nazım Hikmet Ran Durağı
8-Ataşehir Kavşağı Durağı
9-Semra Aksu Durağı
10-Eski Havaalanı Durağı
11-Yeni Mahalle Durağı
12-Çiğli Bölge Hastanesi Durağı
13-Ata Sanayi Durağı
14-Evka 5 Durağı