Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

28° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Çiğli Güzeltepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Alan İle İlgili Genel Bilgi

İzmir İli, Çiğli İlçesinin kuzeydoğusunda, yerleşim alanlarının bitim noktasında (kentin çeperinde) Evka-2 ve Evka-6 toplu konutları ile Güzeltepe Koop. Evleri arasındaki bölgede yer almaktadır. Yaklaşık 21 ha. büyüklüğünde, imar planına aykırı yapılaşmış 287 yapı, 295 bağımsız birim bulunan ve yaklaşık 1200 kişinin ikamet ettiği alanda; Halihazır durum tespiti, ilgili yasa ve mevzuata göre hak sahipliklerinin belirlenmesi, hak sahiplerinin proje üzerindeki haklarını belirlemeye yönelik paylaşım modeli oluşturulmuştur. 
 
Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar

Mevcut imar planı kararları esas alınarak kentsel tasarım ve mimari avan projeler ile “Proje Uygulama Esasları” meclise sunulmuş ve onaylanmıştır. Proje tanıtım çalışmaları tamamlanmış ve Eylül 2021 de vatandaşlara sunumu gerçekleştirilmiş uzlaşma görüşmelerine başlanılmıştır. Uzlaşma görüşmeleri devam etmektedir. 
Proje alanında, hak sahiplerinin talep ve beklentileri de gözetilerek ihtiyaçlarına yönelik farklı büyüklüklerde, 7 ayrı konut tipi oluşturulmuştur.
Mevcut ticari kullanımlar dikkate alınarak, belirlenen akslar üzerinde konut altı ticari birimler planlanmış ve yerinde dönüşüm hedefi ile ticaret sahiplerine sunulmuştur. 
Mevcut imar planından hareketle yapılacak peyzaj ve mekansal düzenleme ile modern hayatın gereği olan otopark, park ve çocuk oyun alanları ile geniş ortak kullanım alanları hayata geçirilecektir.
Proje kapsamında mevcutta eksik olup alanın ihtiyacını karşılayacak sosyal kültürel merkezler, gençlik ve spor kompleksi, pazar yeri hayata geçirilecektir.
Bölgede kentsel dönüşüm projesiyle birlikte altyapı projeleri de yapılarak kentin yenilenen bölgelerine yenilenmiş hatlarla hizmet verilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında su, atık su, yağmur suyu, elektrik ve telekom hatları alanda yenilenecek ve eksiklikler giderilecektir.