Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Bizizmir

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Bizİzmir; şeffaf, çoğulcu ve katılımcı belediyecilik anlayışının hayata geçirilmesini, İzmirlilerin kararlara doğrudan katılım sağlamasını ve şehrimize demokrasi kültürünü yerleştirmeyi hedefleyen şehrin Dijital Meydanıdır.
Bizİzmir web sayfası ve mobil uygulaması kullanıcıların; İzmir Büyükşehir Belediyesinin sağlamış olduğu tüm güncel hizmetler hakkında tek bir yerden, kolayca ve hızlı bir şekilde bilgi sahibi olmalarını sağlar. Vatandaşlar için kent hayatının daha kaliteli bir seviyeye taşınması sağlanırken projelere vatandaş görüşlerinin dahil edilmesi ile hedef projeler önceliklendirilir.
Kurum olarak, tüm hizmetler hakkında tek bir yerden hızlı bilgi akışı sağlayabilmeye olanak verir. Farklı modül ve hizmetlerin yönetimine kolaylık sağlar. Vatandaşlar ile iletişime geçilecek konularda vatandaşlardan geri bildirim alınabilir.

Bizİzmir’de Neler Yapılabilir? 

Şeffaf İzmir: Bu modül, İzmir ile ilgili yer alan şeffaflık dokümanları, ihaleler, İBB Meclis ve encümen kararları, performans göstergeleri, projelerin detayları ve İzmir rakamlarından oluşturmaktadır. 

Hizmetler: Eshot, Bisim, İzmir Şehir Tiyatroları, İzmirim kart, İzmir Vakfı ve diğer tüm hizmet başlıklarına detaylı bir şekilde ulaşılabilir. 

E-belediye İşlemler: İzmir Büyükşehir Belediyesine ait işlemlerin online olarak yapılabileceği E-İşlem modülüdür.  

Projeler: İzmir ile ilgili yapılan, yapılması planlanan hizmet konuları içerisinde yer alan tüm projeleri gösterir. 

İzmir Dayanışması: İzmir ili ve Türkiye’yi kapsayan tüm sosyal yardım ve destek konularında vatandaşlarımızın yardım bilgisi sorgulama ve destekte bulunma işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapmasına imkan tanır. 

Söz Sende: Vatandaşların genel veya bölgesel anketlere katılarak şehir yönetiminde söz hakkına sap olması sağlanacaktır. Kendisine ait projeleri kurumumuz ile paylaşma ve her proje için oylamaya sunma hakkına sahip olacak.

ADBİS(Acil Durum Bilgilendirme Sistemi): İzmir sınırlarında yaşanabilecek yangın, sel, heyelan vb. afetlerde uygulama kullanıcılarına bilgilendirme yapılmaktadır.

Akıllı Otopark: Kurum bünyesinde bulunan otoparkların uygulama kullanıcısının konumuna göre yakınlığı göz önüne alarak sıralama, dolu/boş bilgisi ve yol tarifi alabilmesi sağlanmaktadır.

Nasıl Giderim: Vatandaşlarımızın İzmir sınırları içerisinde başlangıç noktası ile gitmek istediği noktayı seçerek Yürüme, Metro, Otobüs, Vapur gibi seçenekler ile ulaşım bilgilerini sunar.

Veteriner Randevu: İzmir sınırlarında yaşayan sahipsiz hayvanlar için kısırlaştırma randevusu alma hizmetini sunar. 

Engelsiz Adımlar: Görme engelli vatandaşlarımızın, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarında gitmek istedikleri noktaya sesli ve görsel yönlendirmeler ile rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlar.

Sokağımda Ne Var?: Bulunduğu konuma göre yakın mesafede İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince vatandaşı etkileyen kazı vb. çalışmaların harita üzerinde görüntülenebilmesi ve vatandaşın isteğine göre çalışmalar hakkında bilgilendirme sağlar.

Turna: İsteğe bağlı favorilenen rotadaki yoğunluk durumunu, su faturalarını, İzmirim Kart bilgilerini, favori otobüs hatlarını, ajandaya eklenen Bizİzmir etkinliklerini ve seçilen otoparkları görüntüleyen modüldür.

Bir fidan bir dünya: Sevdikleriniz veya kendiniz için fidan bağışı yapılan, ayrıca mail aracılığı ile sertifika verilen modüldür.

Yakınımda ne var: İzmir ile ilgili önemli konumları arayabilmeyi, detaylara ulaşabilmeyi ve yol tarifi alabilmeyi sağlar.

Akıllı bildirimler: Uygulama içerisinde ayarladığınız acil durum bilgilendirmeleri, hat durak alarmları, yol durum bildirimleri, İzmirim Kart bakiye alarmları, İzsu fatura bildirimleri, su kesintileri, anketler ve sokağınızda yapılmakta olan çalışmalar gibi birçok kişiselleştirilmiş bildirimleri sunan modüldür.
Özellikle Kişisel Asistan bölümünün kullanım performansı, akıllı mobil cihaz kullanım sayısı ile sınırlı olup diğer özelliklere (sosyal yardımlara başvuru, kent haritaları, İzmirim Kart yükleme vb. hizmetler) web sitesi üzerinden ulaşılabilir.