Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Bisim

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Bisiklet kenti İzmir” hedefinde önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Ocak 2014 tarihinde hizmete aldığı BİSİM'den 2.5 milyon kişi yararlandı ve sistemin 2021 yılı Nisan ayı itibariyle 373 bin üyesi bulunuyor.

Güzelbahçe ile Mavişehir arasındaki sahil şeridi boyunca oluşturduğu bisiklet yollarıyla güvenli ve keyifli sürüş olanağı sunan kiralık bisiklet uygulaması BİSİM, halen 55 istasyon ile  hizmet veriyor. BİSİM'in yıl sonuna kadar 60 istasyon, 120'şer aded tandem ve çocuk bisikleti, 650 solo bisiklete ulaşması planlanıyor.

Bisim İstasyonları

Güzelbahçe sahili; Sahilevleri, İnciraltı Rekreasyon Alanı, İnciraltı Kent Ormanı, Göztepe Köprü, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Üçkuyular İskelesi, Susuzdede, Köprü, Karantina, Karataş, Konak Metro, Konak İskele, Pasaport İskele, Vasıf Çınar, Ali Çetinkaya Bulvarı, Alsancak İskele, Alsancak Garı, Liman, Meles Rekreasyon Alanı, Bayraklı İskele, Bayraklı Nikah Salonu, İZBAN Turan İstasyonu, Alaybey Tersane Cafe, Karşıyaka İskele, Karşıyaka Evlendirme Dairesi, Yunuslar, Bostanlı İskele, Bostanlı Spor Tesisleri, Bostanlı Odağı, Mavişehir Balıkçı Barınağı, Mavişehir, Doğal Yaşam Parkı, Kuş Cenneti ve Sahilevleri Bakü Parkı, Kültürpark Lozan, Montrö ve 9 Eylül kapıları ile Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti 2 ve Karşıyaka Mavibahçe  istasyonları bulunuyor. 
Dilerseniz bu linkten istasyon konumlarına erişebilirsiniz.

17 saat kesintisiz hizmet

BİSİM üye kartı ile kiralamada herhangi bir depozito işlemi bulunmuyor. Kredi kartı ile bisiklet kiralamadaki depozito bedeline ait provizyon saat 24.00'da çözülüyor. Bisiklet sisteminde  23.00 ile 06.00 saatleri arasında kredi kartıyla kiralama işlemine kapalıdır.