Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Bayraklı Kıyı Düzenlemeleri

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Bayraklı Kıyı Düzenlemesi, Turan – Alsancak Limanı Arası olarak belirlenen Bayraklı bölgesi 7,98 km’lik bir kıyı şeridini kapsıyor.  İç körfezin en iç ve en sığ bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalarla öncelikle  kıyı tekrar planlandı. 

Kıyının denizle buluştuğu hatta kimi yerde kumsal, plaj, deniz banyosu kimi yerde ahşap teraslar, denizle buluşan tribünler şeklinde tasarlandı.

Altınyol ve İZBAN hattının oluşturduğu fiziksel engeli aşmak için uygun noktalarda kıyıyı bağlayan yaya köprüleri uygulandı. 

BAYRAKLI 1. ETAP UYGULAMA ALANI
Bayraklı Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Şelale Deresi arasındaki 23.000 m² Bayraklı 1. Etap Rekreasyon Alanı çalışmalarında; İzmirlinin denizle teması denizle buluşan tribünler ile sağlandı. Viyadük altında yer alan otopark kapasitesi yenilenerek arttırıldı, viyadük üstü bisiklet yolu düzenlendi, bisiklet mola terasları yapıldı, konsol miktarı arttırılarak yaya ve bisikletli geçişine olanak verildi, “Bisim” ve bisiklet parkları yapıldı. Çocuk oyun alanı ve piknik alanı engelli ihtiyaçları düşünülerek tasarlandı. Etkinlik alanı, tanıtım ve sergi alanı, sosyal medya alanı ve sağlıklı yaşam spor alanı gibi farklı amaçlara yönelik aktivite alanlarını kapsayan Bayraklı 1. Etap düzenlemesi 2016 yılında halkımızın kullanımına açıldı.

BAYRAKLI 2. ETAP UYGULAMA ALANI
Bayraklı Şelale Deresi - Adnan Kahveci Kavşağı arasındaki 70.000 m² lik 2. Etap çalışmalarını kapsayan Bayraklı Sahili Düzenleme projesinde, İzmir İç Körfezi’nin en korunaklı ve sığ alanı olması sebebiyle kentliyi denizle buluşturmak için kumsal, denize iniş merdivenleri, şezlonglar ve ahşap teraslar yapılmıştır. Yapılan uygulamalarla genç, yaşlı, çocuk, engelli ve de bisikletli herkes için kullanışlı ve çekici hale getirmek hedeflenmiştir.

Alandaki gölge yapan mevcut ağaçlar korunarak, ağaç yoğunluğu fazla olan 2 bölge piknik alanı olarak düzenlendi. Piknik alanları içerisinde oturma birimleri, piknik çöpleri, aydınlatmalar ve çocuklar için hamaklar yerleştirildi. Ağaç yoğunluğunun az olduğu bölgelerde yaş gruplarına göre çocuk oyun alanları, kuru havuz, spor aletleri, farklı spor dallarına hizmet verecek olan dört adet spor sahası ile tribünleri, wi-fi ünitesi, bisim ve bisiklet park alanları, wc üniteleri, çeşitli oturma birimleri ve otopark projelendirildi.

İskele Kafe tarafından ikiye bölünen kıyı bandının ilk yarısında mevcut duruma da uygun olan kumsal düzenlemesi yapıldı. Kumsal ile ilişkili beton şezlong ve gölgelik elemanları ile ahşap güneşlenme terasları projelendirildi. Kıyının diğer yarısında da kumsal devam etmekte olup iki adet denize iniş merdiveni yer almaktadır. Kesintisiz bisiklet ve yaya yolunun devamı için Bornova Deresi üzerine bisiklet ve yaya hattını bağlayan köprü yapılmıştır. Tüm alanda toplam 483 adet ağaç ve 17 bin adet çalı bitkisi dikildi. Bayraklı 2. Etap düzenlemesi tamamlanarak 2018 yılında alan hizmete sunuldu.