Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Arıcılık Faaliyetlerine Destek

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

2019 Ve 2020 Yıllarında Aliağa, Bayındır, Bergama, Buca Doğancılar, Karşıyaka Sancaklı, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Tire, Torbalı Ve Urla Ilçelerinde Arıcılık Eğitimleri Düzenlenmiş, 923 Üreticiye 3 Bin 686’Sı Arılı Olmak Üzere Toplam 5 Bin 528 Adet Kovan Ve Arıcılık Malzemesi Hibe Edilmiştir. Proje Kapsamında Desteklenen Toplam Üretici Sayısı 2 Bin 251’E, Hibe Edilen Kovan Sayısı Ise 13 Bin 454’E Ulaşmıştır. Özellikle De Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesinin Hedeflendiği Proje Ile Bin 260 Kadın Üretici Bal Üretimine Katılmış, Tüm Üreticilere 11 Kalemden Oluşan (Kıyafet, Şerbetlik, El Demiri, Körük, Fırça) Üretim Seti Hediye Edilmiştir. Üreticilerimize Hibe Edilen Arı, Kovan, Petek Gibi Tüm Proje Ihtiyaçları, Tamamı Bal Üreticilerinden Oluşan İzmir Arı Yetiştiricileri Birliğinden Sağlanmıştır.
 
Yöreye Özgü Doğal Bal Üretimi Için 53 Bin Çiçek Ve Bitkiyle Zenginleştirilen “Tahtalı Bal Ormanı ve Merası”na ilk kovanlar ise 2019 Yılında yerleştirilmiş, Kemalpaşa Dereköy’de “Bal Paketleme Ve İşleme Tesisi” Kurulmuştur.
 
İzmir İli Menderes İlçesi Tahtalı Havzası Arıcılık Projesi Kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak Ve Su Havzalarının Korunması Amacıyla; Çevrenin Korunması, Ağaçlandırma, Arıcılık Faaliyetlerine Yönelik Flora Oluşturma Ve Çiftçimizin Bilinçlendirilmesi, Tarım Ve Hayvancılığa Destek Olunması Hedeflenerek, Yürürlükte Olan Tahtalı Havzası Arıcılık Projesi Dahilinde Bölgenin Ekosistemine Uygun Bir Arıcılık Modeli Oluşturarak Yöreye Uygun Bir Arıcılık Biçiminin Ortaya Koyulması Amaçlanmıştır.
Proje hedefi; Sürece sadece bal üretimi açısından değil, tüm arı ürünleri ve tıbbi aromatik bitkilerin üretimi açısından yaklaşarak, bölgenin doğal özelliklerine ve arısına uygun bir Bölgesel Arıcılık Tarzı ve Koloni Yönetim Modeli tanımlamaktır.
Menderes Ilçesi Tahtalı Baraj Havzası Koruma Alanı Içerisinde Yerleştirilen çalışma kovanları Ile Yürütülen Proje Neticesinde Arıcılara Hem Kovan Başına Daha Fazla Verim Alabilecekleri Bir Yetiştiricilik Tekniği Ortaya Konulacak Hem De Bal Haricindeki Katma Değeri Yüksek Olan Arı Sütü, Polen, Propolis, Ana Arı Üretimi Gibi Diğer Arı Ürünlerinin Havza Içerisindeki Üretimleri Teşvik Edilecektir.
 
İklim krizinin yarattığı öngörülemezlik öngörüsü ve buna “Uygun Esnek Geçimlik Arılık ve Tarımsal Modelleme” üzerine kurgulanan bir projedir. Bu kapsamda 2021 Yılının Mayıs Ayında Kovanlar Havzaya Yerleştirilmiştir. Nektar Akım Döneminde Havzada Bulunan Hayıt Bitkisinden Elde Edilen Balların Sağımı Yapılmıştır. Proje Kapsamında "İklim Değişikliği Ve Arıcılık Çalıştayı" Düzenlenmiştir. Sosyal yardım paketlerine eklediği balları tamamen yenileyerek, bal üreticisinin hizmetine sunduğu Bergama Kıranlı Bal İşleme ve Paketleme tesisi aracılığı ile temin etmeyi sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bal üreticisini desteklemeyi  sürdürüyor
 
İzmir Arı Yetiştiricileri Birliğinden ve Kozaklı üreticilerden 2019 ve 2020 yılında 211 bin kavanoz çam balı alındı, ihtiyaçlı aileler için hazırlanan gıda paketlerine eklendi.