Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Açık Veri Portalı

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Açık veri portalı; demokratik katılımı sağlamak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin şeffaflığını ve hesap verilebilirliğini arttırmak, veri doğrultusunda vatandaş ile birlikte karar vermek ve şehirde bir ekosistem oluşturarak ekonominin canlanmasını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. 
Dünya Bankası danışmanlığı ile hazırlanan açık veri stratejisi ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin veri açıklığı konusunda izleyeceği yol haritası belirlenmiş ve bu yol haritasının önemli çıktılarından biri olan Açık Veri Portalı hayata geçirilmiştir. Kurumumuz açık veri konusunda stratejisi bulunan tek yerel yönetimdir. Veriye dayalı kentsel yönetim anlayışı ile İzmir’in verilerini özgürleştiriyor ve demokratikleştiriyoruz. Kamu görevlilerimizin, girişimcilerimizin, akademisyen ve öğrencilerimizin, tüm İzmirlilerin özgürce kent verilerine erişebilecekleri yeni bir döneme giriyoruz. Üstelik bu erişim, verinin kullanılmasını kolaylaştıran formatlar ve teknolojiler ile gerçekleşecektir. Böylece tüm hemşehrilerimiz, projeler geliştirip İzmirlilerin refah düzeyinin artmasına katkıda bulunabilecektir.

Portalda bulunan Akıllı Şehir Kategorilerine sürekli yeni veri setleri eklenmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyemiz akıllı ulaşım, e- belediye, akıllı trafik sistemi, kamusal alanlarda ücretsiz Wi-Fi imkanı, elektrikli halk ulaşımı araçları, akıllı kamusal bisiklet kullanımı gibi projeleri ile fiiliyatta akıllı kentin birçok bileşenini vatandaşlarına sunmak için çalışmaktadır.
Açık Veri Portalı’nda veri okuryazarlığını arttırmak amacıyla şehir panosu yayına alınmıştır. Açık veri portalında  sunulan verilerin özel eğitim gerektirmeden, hızlı ve kolayca analiz edilebilmesi için uygun veri setleri görselleştirilmiş durumdadır. Şehir panosunda kullanıcılar, askıda fatura projesinden baraj doluluk oranlarına, ilçe bazlı su tüketiminden kültür sanat etkinliklerine kadar pek çok bilgiyi grafikler halinde görebilmektedir.