- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre 5 Şubat Perşembe günü İzmir genelinde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklenirken, deniz seviyesinde geçici yükselme (deniz kabarması) riskine de dikkat çekiliyor. Özellikle kıyı kesimler ve deniz kotuna yakın bölgelerde yağmur sularının tahliyesinin zorlaşabileceğine yönelik öngörüler doğrultusunda İZSU ekipleri olası olumsuzluklara karşı kent genelinde önleyici çalışmalarını artırdı. Bu kapsamda, yağmur suyu ızgaraları, kanallar ve dere yataklarında temizlik ve bakım faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor. Yağmur suyu hatlarında biriken çamur, atık ve sürüklenen malzemeler temizlenirken, dere yataklarında su akışını engelleyebilecek sazlıklar, otlar ve evsel atıklar kontrollü biçimde ortadan kaldırılıyor.
Su birikintisi yaşanan bölgeler öncelikli
İzmir’de ocak ayında metrekareye düşen 223,7 kilogram yağışla 88 yıllık ortalamaların üzerine çıkıldı. Yağışlı havanın aralıklarla etkisini sürdürmesi beklenirken, İZSU ekipleri başta geçmiş dönemlerde su birikintilerinin yaşandığı cadde ve sokaklarda ızgara temizliği yaparak yağmur sularının sağlıklı şekilde tahliye edilmesini sağlıyor.
Deniz yükselmesine karşı yoğun önlem
Şiddetli yağış ve fırtınayla birlikte yaşanabilecek deniz yükselmesinin yağmur suyu deşarjlarını olumsuz etkilememesi için kıyı bölgelerdeki hatlar, ızgaralar ve terfi sistemleri kontrol edildi. Ekipler, deniz seviyesindeki geçici yükselmenin neden olabileceği geri tepmeler ve su baskınlarına karşı kritik noktalarda yoğun çaba gösteriyor.
Tüm birimler koordinasyon içinde
İZSU, yağış süresince İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili tüm birimleriyle koordinasyon içinde çalışacak. Olası ihbarlara hızlı müdahale edilebilmesi için tüm ekipler sahada görev yapacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
“Size hizmet bizim için onur”
9 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Anneler Günü nedeniyle kentteki şehit anneleriyle buluştuğu etkinlikte, “Size hizmet etmek, sizinle birlikte olmak bizim için onur” dedi.
Avrupa Drama Buluşmaları gençleri İzmir’de buluşturuyor
9 Mayıs 2026 CumartesiAvrupa Drama Buluşmaları (European Drama Encounters/EDERED), bu yıl 11 farklı ülkeden drama ve tiyatro alanındaki gençlerin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirilecek.
Alevlere koşan süper anneler
9 Mayıs 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan kadın itfaiye personeli, bir yandan yangın ve afetlerde hayat kurtarırken bir yandan da anneliğin yükünü ve özlemini taşıyor.
Yelki hattı ile kesintisiz dönem başlıyor
9 Mayıs 2026 CumartesiİZSU Genel Müdürlüğü, Güzelbahçe ve Yelki’de yaz aylarında yaşanan su basıncı ve debi sorunlarını çözmek için 3 kilometrelik iletim hattı inşa ediyor. Yaklaşık 15 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen proje sayesinde bölgeye kesintisiz ve daha güçlü içme suyu sağlanacak.
