- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Çeşme’de Çiftlikköy Deresi’nde istinat duvarlarının yıkılma riskine karşı İZSU ekipleri, dereye hızlı bir şekilde müdahale etti. Yaklaşık bir hafta süren çalışmalar tamamlanarak dere güvenli hale getirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Çeşme’de köy içinden geçerek denize ulaşan Çiftlikköy Deresi’ndeki çalışmaları tamamladı. Derenin sahil yolu geçişinde bulunan istinat duvarında yıkılma riskinin belirlenmesi üzerine harekete geçen İZSU Genel Müdürlüğü İşletmeler 3. Bölge Daire Başkanlığı ekipleri derenin her iki tarafında 30 metrelik kısımda taş duvar dolgu, tahkimat ve betonarme perde imalatı yaptı. Dereden 900 ton çamur ve atık malzeme çıkarılırken, zemin 800 ton taşla güçlendirildi. Ayrıca zamanla deformasyona uğrayan duvarlarda da çelik hasır donatı ile betonarme istinat duvarı imalatı yapılarak güvenlik koşulları sağlandı.
Örnek iş birliği
Çiftlikköy Deresi’ne hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini ifade eden Çeşme Dereler Teknik Amiri Ayhan Şenoğlu, “Yıllar içerisinde deniz sularının da etkisiyle istinat duvarında tahribat olduğunu gözlemledik. Vatandaşımızın mal ve can güvenliğini sağlamak için istinat duvarlarını yaptık. Derenin zeminini iyileştirdik. Bu çalışmalarda Çeşme Belediyesi de bize destek verdi” dedi.
“Cemil Başkan’a teşekkür ediyorum”
Yıllardır Çiftlikköy Deresi ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları aktaran Çiftlik Mahallesi Muhtarı Özdemir Yurttaş, “Sivrisinek, koku, balçık gibi problemlerle karşı karşıya kalıyorduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay sorunumuza kulak verdi ve bu problemi çözüme kavuşturdu. Kanayan yaramıza parmak bastılar. Bu derenin dört yıldır sağlıklı bir yapıya kavuşması için çaba harcıyoruz. Sonunda isteğimiz yerine geldi. Mahallem adına Cemil Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Geleceği bekleyen değil, geleceği planlayan ve inşa eden bir şehir olmak zorundayız
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın (SECAP) ortak akılla güncellenmesi için düzenlenen çalıştayda, iklim krizi ile mücadelenin parolasını anlattı.
Başkan Tugay: İtfaiyecilik cesaret, sabır, fedakârlık ve umut mesleğidir
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, günlerdir sıkı eğitimlerle göreve hazırlanan yeni itfaiye memurlarının mezuniyet ve yemin törenine katıldı.
İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e: Buradayım, iyiyim
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Eşit İzmir Eşit Dünya” temalı uluslararası video konferans etkinliği düzenledi.
Başkan Tugay’dan Beydağ’a ova yolu müjdesi
26 Kasım 2025 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Beydağ’daki köyleri ziyaret ederek üreticiler ve halkla buluştu.
