Kapat

Haberler

​Başkan Soyer Strazburg’da Avrupa Konseyi toplantısına katılacak

Aa
24 Ekim 2022 Pazartesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Strazburg’da 25-27 Ekim tarihlerindeki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 43. Genel Kurul toplantısına katılacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bölgeler Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türkiye'den tek encümen üyesi olduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) Fransa Strazburg’daki 43. Genel Kurul toplantısı için  gidiyor. Başkan Soyer, 25-27 Ekim tarihlerindeki Genel Kurul kapsamında Bölgeler Meclisi Bürosu ve YBYK Bürosu toplantılarına katılacak. Ayrıca Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Genel Sekreterinin seçileceği, Avrupa Konseyi’nin geleceği, akıllı şehirler ve bölgeler, kadın ve çocuk mülteciler gibi başlıkların konuşulacağı Genel Kurul toplantısına katılacak. 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 
Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK), Avrupa Konseyi’nin yerel ve bölgesel politikalarını belirlemekle yükümlü organı niteliğini taşıyor. 46 üye devletten 130 binin üzerinde yerel yönetimi temsil eden Kongre, yerel ve bölgesel yönetimlerle ilgili politikaların çerçevesini belirleyen sözleşmeler hazırlayarak bunların uygulanmasını sağlıyor. Kıtadaki yerel ve bölgesel yönetimin seçilmiş temsilcilerinin sorunlarını tartıştıkları, deneyimlerini paylaştıkları ve görüşlerini hükümetlere ifade edebildikleri bir forum ortamı sağlayan Kongre, başta diğer Avrupalı kurumlar olmak üzere ulusal ve uluslararası organizasyonlarla yakın işbirliği içinde. 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir Oda Orkestrası yine ayakta alkışlandı

28 Nisan 2026 Salı

İzmir Oda Orkestrası, Nisan ayının son konseri ile sanatseverlere özel bir repertuvar sundu. Yoğun ilgi gören konser izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Konserde Beethoven, Antonín Dvořák gibi büyük bestecilerin eserleri seslendirildi.

Detaya Git

75 kilometrelik hatla su sorunu tarihe karışıyor

28 Nisan 2026 Salı

İZSU’nun Bergama’da başlattığı kapsamlı yatırımlarla hem yağmur suyu altyapısı güçleniyor hem de 5 mahallede içme suyu hatları baştan sona yenileniyor. Yıllardır yaşanan kesinti, basınç ve taşkın sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi hedefleniyor.

Detaya Git

ESHOT’tan duraklarda temizlik hareketi

28 Nisan 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün başlattığı uygulamayla otobüs durakları daha temiz ve düzenli hale geliyor. Sigara izmaritleri için ayrı bölümü bulunan yeni çöp kovaları kent genelinde yaygınlaştırılırken, toplam sayının 3 bin 150’ye ulaşması hedefleniyor.

Detaya Git

Demokrasi Okulu’nda kentsel politikalar konuşuluyor

28 Nisan 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında faaliyet gösteren Akdeniz Akademisi’nde Demokrasi Okulu’nun Kentsel Politikalar Programı başladı. Seminer ve atölyelerden oluşan program 16 Mayıs’taki forum ve sergiyle sona erecek.

Detaya Git