- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen, halk ve çevre sağlığına zararlı zirai ambalaj atıklarının özel tekniklerle toplanması projesı sürüyor. Menderes Değirmendere Köyü’nde başlatılan projeyle iki yılda 4 bin 465 kilogram zirai ambalaj atığı geri dönüşüme dahil edilerek ekonomiye kazandırıldı. Ambalaj atıklarını Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı özel torbalarda biriktiren Değirmendereli 70 üreticiye her torba karşılığında topraklarının daha kaliteli ve verimli olmasını sağlayacak bir litre organik sıvı solucan gübresi dağıtıldı.
Proje genişliyor
Menderes Değirmendere’nin ardından proje Bayındır Karaveliler Köyü’nde de geçen Kasım ayında başladı. Bin 200 kilogram zirai ambalaj atığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geri dönüşüm çalışmalarını yürüten İZDOĞA A.Ş tarafından toplanarak geri dönüştürüldü. Üreticilere solucan gübresi verildi. Projenin Seferihisar’da başlatılması planlanıyor.
Tarımsal üretimde kimyasal gübre, pestisit ve benzeri zirai ilaç kullanımının artması üzerine, doğayı ve çevreyi koruyucu önlemler almak üzere başlatılan “Zirai İlaç Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Projesi” Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle yürütülüyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Şehit İbrahim Bolat'ın adı İzmir'de yaşatılacak
27 Şubat 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kullandığı F-16 tipi savaş uçağının düşmesi sonucunda şehit olan Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Torbalı’daki fabrika yangını kontrol altına alındı
27 Şubat 2026 CumaTorbalı’daki geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Alevlerin çevredeki diğer fabrikalara sıçraması engellenerek büyük bir facianın önüne geçildi.
Buca’da iş yeri yangını panik yarattı
27 Şubat 2026 Cumaİzmir’in Buca ilçesinde yoğurt üretimi yapılan iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına alındı.
“Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” ayakta alkışlandı
27 Şubat 2026 CumaBertolt Brecht’in ölümsüz eseri “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” oyununun prömiyeri yapıldı. Dinamik ve yaratıcı rejisiyle dikkat çeken oyunda oyuncuların performansı geceye damga vurdu.
