- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 26 Kasım Dünya Zeytin Günü’nde “Zeytin Çocuk Festivali” düzenlendi. Urla’daki Köstem Zeytinyağı Müzesi’ndeki festivale İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğiyle engelli minikler de katıldı. Nohutalan’daki Köstem Organik Çiftliği’ne giden çocuklar burada zeytin fidelerini toprakla buluşturdu. Ardından Köstem Zeytinyağı Müzesi’ni gezdi.
Çocuklar adına zeytini merkezine alan ilk festival olma özelliği taşıyan programa müzenin kurucuları Dr. Levent Köstem ve eşi Güler Köstem ev sahipliği yaptı. Festivale İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, İzmirli minikler ve aileleri katıldı.
“Onlar bizim geleceğimiz”
Festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bu tabloyu görünce inanılmaz mutlu oldum. Çocuklarla zeytin fidanı dikerken gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Çocukların diktiği o fidanlar bizim geleceğimiz, o çocuklar bizim geleceğimiz. Levent Köstem ve sevgili eşi muhteşem bir eser bırakmış. Köstem Zeytinyağı Müzesi kalıcıdır, geleceğe bir mirastır. Levent ağabey ve sevgili eşine binlerce kere hem şahsım hem İzmir Büyükşehir Belediyesi adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
“Binlerce yıldır zeytin var”
Güler Köstem ise müzeyi öncelikle çocuklar için yaptıklarını belirterek “Emekli bir öğretmenim ve çocukları özlüyordum. Eğer bu müze biterse çocuklarla beraber olabilirim diye düşünmüştüm. Çok şükür bitti. Ve çocuklar buraya geliyor, ben seve seve anlatıyorum. Müzenin amacı zeytinin hikâyesini anlatmaktır. Biz çocukken kimse bize zeytinin hikâyesini anlatmadı. Büyüyünce fark ettim ki, bu büyük bir eksiklik. Bu ülke için, gelecek için büyük bir eksiklik. Zeytin bu topraklarda çok eskiden bu yana var. Şu an maalesef beton için yok ediliyor ama biz ve özellikle çocuklarımız zeytine sahip çıkacak” dedi.
Festival programı kapsamında Yaşar Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ile zeytinli pizza, kilden kandil yapımıyla ilgili etkinlikler düzenlendi. Ayrıca minikler “Zeytine Dokunuş” resim sergisini gezdi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Tugay: Yönümüz de rotamız da üretici ve tüketicinin yanında olmak
3 Şubat 2026 SalıTürk tarım sektörünün dünyaya açılan penceresi olan 21. Agroexpo – Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.
Başkan Tugay’dan tarihi imza
3 Şubat 2026 Salı30 Ekim depreminde hasar gördüğü için boşaltılan ve ardından yıkılan Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının yerine yapılacak yeni bina için bakanlık ve koruma kurulu onayları alınarak yapı ruhsatı düzenlendi.
Buca’da mobilya atölyesinde yangın alarmı
3 Şubat 2026 Salıİzmir’in Buca ilçesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle çevredeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.
Büyükşehir’den gebelikten 3 yaşına kadar ücretsiz sağlık ve eğitim desteği
3 Şubat 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk Programı ile anne adayları ve 0-3 yaş arası çocuklar ev ziyaretlerinden emzirme danışmanlığına, ilk yardımdan oyun gruplarına kadar ücretsiz destek alıyor. Program, dezavantajlı bölgelerden başlayarak tüm İzmir’e yayılıyor.
