Kapat

Haberler

Yeşil duraklarla kente nefes

Aa
9 Ocak 2026 Cuma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamusal alanlarda yaptığı estetik dokunuşlarla kentin çehresini değiştirmeye otobüs duraklarıyla devam ediyor. Yeşil Durak projesi kapsamında durakların üstü sarmaşıklarla donatılırken, durak çevresi ise az su tüketen bitkilerle düzenleniyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın daha az suyla daha yeşil bir İzmir hedefiyle başlattığı yeşil dönüşüm çalışmaları, viyadük altları, refüjler ve kavşaklar gibi kamusal alanların ardından otobüs duraklarıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kent merkezinde hizmet veren ESHOT otobüs duraklarının üstünde ve çevresinde peyzaj çalışmaları başlattı. İklim krizine duyarlı, az su tüketen kurakçıl bitkilerle gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları kapsamında durak çevreleri yeşil bir görünüme kavuşturuluyor. Durakların zemininden tavanına kadar sarıcı bitkilere yer veriliyor. İlk etapta 21 durak için belirlenen yeşil dönüşüm çalışmalarının, ilerleyen süreçte İzmir geneline yayılması hedefleniyor. Peyzaj çalışmaları tamamlanan otobüs durakları, hem kent estetiğine değer katıyor hem de durak çevresini daha temiz bir görünüme kavuşturuyor.
 
“Kuraklığa dayanıklı bitkiler tercih ediyoruz”
Çalışmalar hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Güney Alanlar Bakım Şube Müdürlüğü’nde görevli Peyzaj Mimarı Koray Aydın, “Bu projeye başkanımızın talimatıyla başladık. Amacımız, durak yüzeylerinin çevresini ve çatılarını yeşillendirerek iklimsel, estetik ve görsel açıdan nitelikli bir uygulamayı hayata geçirmek. Projeyle İzmir’in estetik görünümüne katkı sağlıyoruz. Başkanımızın bu konuda özel bir hassasiyeti bulunuyor. Kullandığımız bitkilerde, diğer alanlarda olduğu gibi kuraklığa dayanıklı türleri tercih ediyoruz. Pennisetum, lavanta, lavantin ve biberiye gibi bitkiler kullanıyoruz. Durak arkalarında ise sarıcı bitkilere yer veriyoruz” dedi.
 
“İzmir’e çok yakışan bir proje oldu”
Koray Aydın, “İzmir genelinde 21 durağımız bulunuyor. Bu duraklardan 7’sinde çalışmalar tamamlandı, aktif olarak 3 durakta ise çalışmalar sürüyor. Projeyi 2026 yılı başında tamamlamayı hedefliyoruz. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı olarak İzmir’in yeşil varlığını korumak ve genişletmek amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yeşil Durak projesi, İzmir’e çok yakışan bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay bayram namazında Bucalılarla buluştu

20 Mart 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ramazan Bayramı’nı Buca’da karşıladı. Yeşilbağlar Camii’nde kılınan bayram namazının ardından Başkan Tugay, başta çocuklar olmak üzere Bucalılarla bayramlaştı.

Detaya Git

Ödemiş’te altyapıda büyük dönüşüm

20 Mart 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş’te yağmur suyu yönetiminden içme suyu iletim hatlarına, yeni su kaynaklarından şebeke rehabilitasyonuna kadar kapsamlı bir altyapı dönüşümü yürütüyor. İlçe merkezinde devam eden yağmur suyu ayrıştırma çalışmasının yüzde 90’ı tamamlandı.

Detaya Git

Geleceğin şampiyonlarına tam destek

20 Mart 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin okullara sunduğu spor malzemesi desteği sürüyor. İzmir’in 30 ilçesindeki 1500 okula, değeri 31 milyon TL’yi aşan spor malzemesi desteği veriliyor.

Detaya Git

Dev ulaşım projeleri tamamlanıyor

20 Mart 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son iki yılda kentin ulaşım altyapısını güçlendirecek önemli projeleri hayata geçirdi. Caddelerden köy yollarına kadar 802 kilometrelik yol çalışması tamamlandı. Buca Metrosu’nu Gaziemir’e uzatacak çalışmanın startı verilirken, 125 yeni otobüs alındı.

Detaya Git