- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor. Fuar İzmir’deki üç günlük sempozyum bugün (16 Kasım) başladı. Sempozyumun açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, bürokratlar, meslek odaları ve sendikaların temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan Başkanvekili Mustafa Özuslu, emeğin en yüce değer olduğunu vurgulayarak, “Hiçbir işimiz insan hayatından daha önemli ve acil değildir. Güvenli bir iş ortamında çalışma hakkının her şeyden önce temel insan hakları kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm faaliyetlerimizde, Başkanımız Tunç Soyer’in ‘Başka bir hayat mümkün’ mottosu altında, ‘Başka bir iş güvenliği mümkündür’ mottosunu rehber edinerek ilgili birimlerle ilgili kişilerle bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz, bütün dikkatimizi buna veriyoruz. Çalışanlarımızın sağlığını her şeyden önde tutuyoruz ve bu vizyonla çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.
Maden facialarına da dikkat çeken Mustafa Özuslu, “İş güvenliğine ait unsurlar tam olarak yerine getirilmediği zaman facialarla, trajedilerle karşılaşıyoruz. Bu alanda hükümet, bakanlıklar, kurumlar, yerel yönetimler, sendikalar, odalar, işverenler vd. herkesin üzerine düşen önemli görevler var. İnsan yaşamının, maliyetle mukayesesi söz konusu olamaz, olmamalı. Emeğin en yüce değer olduğuna inanan insanlarız. Eğer insan bu emeği yaratıyorsa ki insan yaratıyor. Bunun değer olarak yüce bir değer olduğu konusunda hemfikirsek o zaman bunu yaratan insanların hayatını, onların iş yapma olanaklarını, iş alanlarını gerektiği şekilde oluşturmalıyız. Yani kanalda çalışanın, yangında çalışanın, madende çalışanın farklı olabilir, ama hepsinin bir iş sağlığı güvenliği standartları olduğunu bilerek ve bu standartları en yüksek seviyede yerine getirerek ve bunda da hiçbir maliyetten kaçınmayarak hareket etmeliyiz. O canların, o emeği üreten insanların en iyi, en sağlıklı ortamda, en randımanlı hizmet üretebilecekleri şartlarda olmaları için o imkânları sağlamalıyız. Üç gün boyunca, konunun uzmanı olan sizler bu konuları konuşacaksınız ve burada oluşacak görüş ve çıktılar bize de ışık tutacak. Sizlerin kıymetli katkılarınızla mevcut durumu derinlemesine irdeleyerek ve çözüm önerileriyle çok daha sağlıklı ve güvenli iş ortamları yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Sempozyumla ülkemizde ve özel olarak kamu ve yerel yönetimlerde iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, mevzuat ve standartlar, pratikte yaşanan sorunlar, çözüm önerileri, iyi uygulama örnekleri sunularak, deneyim ve bilgi paylaşımı amaçlanıyor. Bu amaçla; yerel yönetimler, kamu ve özel sektör temsilcileri, konuyla ilgili akademisyen ve profesyonellerin katılımına açık olarak gerçekleştirilen sempozyumda; yerel yönetimlerde iş güvenliği, çalışan sağlığı çalışmaları ve mevzuat gibi temel konuların ayrıntılı olarak ele alınmasına, karşılaşılan zorlukların çözümlerinin tartışılmasına da imkân sağlanacak.
Sempozyumla ilgili detaylı bilgi ve program için tıklayınız.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Dünyanın seyahat içerik üreticileri İzmir’de buluşacak
14 Ağustos 2026 Cumaİzmir, 2027 yılında dünyanın dört bir yanından seyahat içerik üreticileri, turizm profesyonelleri ve önde gelen seyahat markalarını buluşturan önemli bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak.
İzmir Otogarı’nda yol haritası belli oldu
14 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, hukuk mücadelesini kazanmasının ardından İzmir Otogarı’nın işletme modelini netleştirdi.
Büyükşehir’den domates ve çilek üreticisine iklim zırhı
14 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, domates ve çilek üreticilerinin bir yıllık emeğini bir gecede yok edebilen don olaylarına karşı harekete geçti.
İzmirim Kart’a bakiye yüklemek artık çok daha kolay
14 Ağustos 2026 Cumaİzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ, kent içi ulaşımda yurttaşların hayatını kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi.