Kapat

Haberler

YASSICAADA SEFERLERİ 23 HAZİRAN’DA

Aa
5 Haziran 2007 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, günübirlik tatilin adresi olarak Yassıcaada’yı tercih eden İzmirlileri sevindirecek. Gidiş geliş ücretlerine bu yıl da zam yapılmadı. 150 ilaveyle şezlong sayısını 280’e çıkaran Grand Plaza şirketi, ayrıca sahile 120 adet armut minder koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza şirketinin Urla açıklarındaki Yassıcaada’da işlettiği tesisler, 23 Haziran Cumartesi gününden itibaren İzmirlilerle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. Günübirlik tatilcilere deniz ve güneşle buluştukları keyifli bir gün sunan ada seferlerine 2005 yılından bu yana zam yapılmadı. Yassıcaada keyfi, bu yıl da 7.5 YTL olacak ve 0-7 yaş grubundan yine ücret alınmayacak. Yassıcaada misafirlerinin rahat yolculuk yapabilmesi amacıyla her vapur 500’er yolcu alacak. Bilet satışları, bir önceki gün gece 22.00’ye kadar olacak.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da adaya Pazartesi hariç her gün gidilebilecek. Vapurlar Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri önce saat 08.30’da Karşıyaka İskelesi’nden, daha sonra saat 09.00’da Konak İskelesi’nden hareket edecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise Karşıyaka ve Konak’tan birer olmak üzere toplam iki vapur saat 09.00’da kalkacak. Vapurlar, dönüşte ise saat 18.00’de adadan hareket edecek. Geçtiğimiz yıl, 43 bin 106 kişinin yararlandığı Yassıcada’ya 84 ücretli sefer düzenlenmiş ve 2 bin 700 mile yakın deniz yolu katedilmişti. Ayrıca, İzmir’de yaşayan engelli vatandaşların da adadan yararlanabilmesi için 4 sefer düzenlenerek, adaya aileleri ile birlikte ücretsiz olarak gitmeleri sağlanmıştı. 2001 yılında turizme açılan Yassıcaada’yı bugüne kadar yaklaşık 300 bine yakın vatandaş ziyaret etti.

Yassıcaada’da hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Şirketi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kafeteryasıyla vatandaşların günlük yiyecek ihtiyaçlarına cazip fiyatlarla cevap vermeye devam edecek. İzmirliler, bu seçeneğin yanı sıra, ateş yakmamak kaydıyla kendi yiyeceklerini de yanlarında getirebiliyor.
Tatilcilerin bu yıl daha konforlu bir gün geçirmesi için deniz kıyısındaki gölgelik alanlar genişletildi, 150 ilaveyle şezlong sayısı 280’e çıkarıldı. Ayrıca, beach parklardaki gibi 120 adet armut minder konuldu. Adada deniz bisikletinden yararlanmanın yanı sıra. çeşitli su sporlarını yapma imkanı da bulunacak. Tatilcilerin güvenli bir gün geçirmesi amacıyla, Eşrefpaşa Hastanesi’nden bir doktor ve 1 hemşireden oluşan sağlık ekibinin yanı sıra bir de cankurtaran hazır bulunacak.

Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’in renkli festivali Kültürpark’ta kapılarını açtı

30 Ekim 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Balkon-Bahçe Bitkileri ve Bal Üreticileri Festivali, Kültürpark’ta başladı.

Detaya Git

“Afetlere dirençli bir kent için çalışıyoruz”

30 Ekim 2026 Cuma

30 Ekim 2020 İzmir Depremi’nin altıncı yıl dönümünde düzenlenen bölge düzeyi deprem tatbikatında, afetlere hazırlık çalışmaları değerlendirildi.

Detaya Git

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

30 Ekim 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek amacıyla üniversitelerle iş birliği içinde yürütülen Deprem Master Planı çalışmaları sürüyor.

Detaya Git

İzmir’de kasım ayı doğayla iç içe geçecek

30 Ekim 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var!” programı, kasım ayında da doğaseverleri bir araya getirecek.

Detaya Git
←