Kapat

Haberler

Vatandaş istedi yeni İZBAN durağının adı Gürçeşme oldu

Aa
21 Ocak 2024 Pazar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, halkın İzmirlilerin toplu taşımadan daha rahat yararlanması amacıyla İZBAN’a Konak Lale Mahallesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Koyundere ve Asarlık’ta yeni duraklar yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda Şirinyer ile Kemer istasyonu arasındaki Konak Lale Mahallesi’nde yapılan durağın adının Gürçeşme olmasına karar verdi.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin iki yakasını birbirine bağlayan İZBAN'a dört yeni durak kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. Şirinyer ile Kemer istasyonu arasındaki Konak Lale Mahallesi ve Katip Çelebi Üniversitesi yakınında çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, Menemen Asarlık ile Koyundere’de yeni istasyonların yapımına önümüzdeki günlerde başlayacak. 

Durağın adı Gürçeşme olacak
İzmirlilere rahat, güvenli ve hızlı ulaşım hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi,  gelen istekler doğrultusunda Şirinyer ile Kemer istasyonları arasında kalan Lale Mahallesi’ndeki durağın adını belirledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gelen talepleri değerlendirerek durağın adını Gürçeşme olarak belirledi. 

Benligül: “Önemli olan vatandaşa hizmet”
Lale Mahallesi Muhtarı Sumru Benligül, “Yapılan istasyonun hikayesi çok eski yıllara dayanıyor. Mahalle sakinlerimiz uzun yıllardır bunun mücadelesini verdi. Hem yazılı hem de görsel basında Gürçeşme istasyon istiyor diye gündeme geldi. İstasyonun adının Gürçeşme olması uygundur, önemli olan vatandaşa hizmet. Gürçeşme semtine hayırlı olsun” diye konuştu. 

Karakaya: “Tunç Başkanımız söz verdi yaptı”
Küçükada Mahalle Muhtarı Sabriye Karakaya, “İZBAN çalışmaya başladığında Gürçeşme halkı trene binemiyordu. Uzun süre muhtar arkadaşlarımızla verdiğimiz mücadele sonucunda Tunç Başkanımız yerinde inceledi. Söz verdi yaptı. İstasyonun adının da Gürçeşme olması konusunda Tunç Başkanımızın göstermiş olduğu duyarlılığa çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Kalbimde Kimler Var?” atölyesi çocuklarla buluştu

14 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen “Kalbimde Kimler Var?” Çocuklar için Sevgi Mektupları Atölyesi, Alsancak Kent Kütüphanesi’nde yapıldı.

Detaya Git

Ödemiş’e hizmet atağı

14 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş’teki koordinasyon toplantısında düğmeye bastı: Yol, arıtma, kavşak, dere ıslahı… İlçede ne varsa masaya yatırıldı, talimatlar peş peşe geldi. “Bahar gelmeden yol çalışmalarını bitireceğiz” dedi, üreticiye de kalkınma sözü verdi.

Detaya Git

65 bin sofraya ramazan desteği

14 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ramazan öncesi 65 bin ihtiyaç sahibi haneye gıda paketi dağıtımını başlattı. Mercimekten yağa temel mutfak ürünleri evlere teslim ediliyor; vatandaşlar “Can suyu oldu” diyor.

Detaya Git

İtfaiye eri vatandaşı sırtında taşıdı

14 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir’de etkili olan şiddetli yağış sırasında boş arazideki barakaya sığınan bir kişi suların yükselmesiyle birlikte bulunduğu yerde mahsur kalınca itfaiye ekiplerine haber verildi.

Detaya Git