- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Kadifekale heyelan bölgesinde oturan vatandaşların Uzundere’ye taşınmaları süreci başlıyor. Konutlar TOKİ tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikçe, yeni sahiplerine kademeli olarak teslim edilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanında uyguladığı en önemli projelerden olan Kadifekale heyelan bölgesindeki vatandaşların Uzundere’deki yeni konutlarına taşınmalarında sona gelindi. 19 Nisan 2010 Pazartesi gününden itibaren konutların “anahtar teslim” süreci başlayacak. İlk etapta 3+1 ve 120 metrekare olan C bloklardan başlayacak olan dağıtım, konutların Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesiyle birlikte kademeli olarak devam edecek ve toplam 1095 hak sahibine anahtarları teslim edilecek.
Kadifekale Heyelan Bölgesi’nde oturan vatandaşlar, yeni konutlarının su ve elektrik gibi bağlantılarını tamamlayıp üstlerine aldıktan sonra konutlarına yerleşmeye başlayabilecekler. Bölgede TOKİ tarafından proje kapsamında yapılmakta olan okul, cami ve ticaret merkezi çalışmaları ise devam ediyor.
3080 konut yapıldı
Bakanlar Kurulu Kararı’yla “Afete Maruz Bölge” ilan edilen İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki 1968 konut için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Uzundere’de inşa edilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 2688 konut, bölgenin planlı gelişmesine ve gecekondulaşmanın bu bölgede önlenmesine ciddi katkı sağlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2007 yılından bu yana kamulaştırması tamamlanan konutlardan toplam 260 tanesini yıktı. Önümüzdeki haftalarda da devam edecek olan çalışmalarda bu sayı 304’e ulaşacak. Bölgede toplam 1968 yapı kademeli olarak yıkılacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Üreticinin emeğini korumaya devam edeceğiz
16 Ocak 2026 CumaKaraburun’la özdeşleşen ve eşsiz kokusuyla her yıl heyecanla beklenen nergis çiçeği, 8. Karaburun Nergis Festivali ile tezgâhlardaki yerini aldı.
Fabrika yangını kısa sürede kontrol altına alındı
16 Ocak 2026 CumaMenderes’te yalıtım malzemesi üreten bir fabrikada yangın çıktı. İzmir İtfaiyesi, 13 araç ve 45 personelle yangına müdahale etti. Alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Ekiplerin hızlı müdahalesi yangının çevredeki diğer tesislere sıçramasını önledi.
Atatürk, AASSM’de hasretle anıldı
16 Ocak 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir Karabağlar Şubesi tarafından düzenlenen “Atatürk’e Hasret Şarkıları” adlı Türk sanat müziği konserine ev sahipliği yaptı.
Dijital güzergahlardan gerçek toplu ulaşıma
16 Ocak 2026 CumaESHOT hatlarını simülasyonla birebir kurgulayan “Osman Kaptan” lakaplı dijital içerik üreticisi Osman Ulaşan, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün konuğu oldu.
