Kapat

Haberler

Urla’ya 40 kilometrelik içme suyu hattı

Aa
3 Haziran 2026 Çarşamba
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Kadıovacık, Birgi, Uzunkuyu ve Zeytinler mahallelerinde ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yenilemek için çalışmalara başladı. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında 40 kilometreden fazla yeni içme suyu şebekesi kurulacak. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla’nın merkeze uzak mahallelerinde yıllardır kullanılan ve ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yeniliyor. İZSU tarafından yürütülen çalışma kapsamında Kadıovacık, Birgi, Uzunkuyu ve Zeytinler mahallelerine toplam 40 kilometreyi aşan yeni içme suyu şebeke ve iletim hattı döşenerek bölgenin altyapısı güçlendirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında nüfusu artan Urla’nın kırsal mahallelerinde daha sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyu hizmeti sunmak amacıyla önemli bir altyapı yatırımını hayata geçiriyor. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırım kapsamında Kadıovacık, Birgi, Uzunkuyu ve Zeytinler mahallelerinde kullanım ömrünü dolduran mevcut içme suyu hatları tamamen yenilenecek. Çalışmalarla birlikte su kayıplarının azaltılması, arızaların önüne geçilmesi ve mahallelere daha güçlü bir içme suyu altyapısı kazandırılması hedefleniyor. 
 
Urla’nın uzak mahallelerine İZSU’dan dev yatırım
Projede Kadıovacık Mahallesi’nde 5 bin 652 metre, Zeytinler Mahallesi’nde 11 bin 646 metre, Uzunkuyu Mahallesi’nde 15 bin 64 metre, Birgi Mahallesi’nde ise 7 bin 766 metre yeni içme suyu hattı döşenecek. Ayrıca 8 bin metre uzunluğunda ev bağlantı hattı imalatı yapılacak. Böylece dört mahallede toplam 40 bin 128 metrelik yeni içme suyu şebekesi oluşturulacak.   Mayıs ayında başlayan çalışmaların 2027 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanırken, proje kapsamında şu ana kadar bin 700 metrelik hat imalatı gerçekleştirildi. 
 
Su kayıpları azalacak, hizmet kalitesi artacak
Yenilenen altyapı sayesinde sık arıza yapan eski borular devreden çıkarılacak, içme suyunun daha verimli ve kesintisiz şekilde mahallelere ulaştırılması sağlanacak. Proje tamamlandığında Urlalılar daha modern, dayanıklı ve uzun yıllar hizmet verecek bir içme suyu altyapısına kavuşacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Kirazlı öğrencilere unutulmaz yıl sonu eğlencesi

24 Haziran 2026 Çarşamba

İzmir Kiraz’da yer alan Mersinlidere İlkokulu öğrencileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliğinde gönüllerince eğlendi.

Detaya Git

Yurttaş Meclisleri’nin ikinci etabı başladı

24 Haziran 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı yerel yönetim anlayışıyla yürüttüğü Yurttaş Meclisleri’nin ikinci etap toplantıları Selçuk’ta başladı.

Detaya Git

İzmirli sporcular Astana’dan madalya ile döndü

24 Haziran 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli tekvandocuları Kaan Yelaldı ve Zehra Gürbüz, Kazakistan’ın Astana kentinde düzenlenen Altay Dili Ülkeleri Taekwondo Şampiyonası’nda gümüş ve bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Detaya Git

​İZDENİZ’in yaz seferleri 27 Haziran’da başlıyor

24 Haziran 2026 Çarşamba

İZDENİZ AŞ’nin yaz seferleri 27 Haziran Cumartesi günü başlıyor. Karşıyaka ve Konak’tan hareket edecek gemilerle Urla ve Mordoğan’a hafta sonları günübirlik ulaşım sağlanacak.

Detaya Git