- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Türkiye’nin ilk kadın protestosu İzmir Metrosu’nun duvarlarına yansıdı. İzmir'de 1828 yılında ekmek zammına karşı kadınların yaptığı protesto “Emek Kenti İzmir” sloganıyla duvar resmine dönüştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir kentin tarihini yaşatma konusunda kamusal alandaki sanatın önemine vurgu yaparak “İzmir’in tarihsel olarak hem emek hem kadın kenti olmasından gurur duyuyoruz. Bu değerleri bugün de her alanda devam ettirmek için çabalıyoruz ” dedi.
Günde 25 bin kişi muralı görecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü’nde görevli heykeltraş Esen Kesecioğlu, “İlk kez metro istasyonlarından birinde, Üçyol Metro İstasyonu'nda mural yapıyoruz. Bu duvar kubbeli, beton yapısıyla duvar resmi yapmaya çok elverişliydi. Bu metro istasyonu günlük olarak 25 bin kişiyi ağırlıyor. Yolcular gelip geçerken çok ilgililer. Bundan sonra metro istasyonlarında çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Eseri uygulayan mural ve grafiti sanatçısı Ahmet Sedat Tünay ise 3 gün boyunca sürdüğü bilinen protestonun mural çalışması için anlamlı bir konu olduğunu söyleyerek benzer çalışmaların süreceğini ifade etti.
Eserin tasarımı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı çalışanlarından Hakan Başer tarafından yapıldı. Başer ve Tünay tarafından sprey ve akrilik boya kullanılarak duvara uygulandı.
3 günlük protesto
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi kayıtlarına göre 1828 yılında İzmir'de ekmeğin zamlanmasına büyük tepki gösteren kadınlar 3 gün boyunca sokakları işgal etti. Bu protesto eylemleri sonunda ekmeğe yapılan zam geri alındı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: İzmir’e sağlıkta en üst seviyeye çıkmak yakışır
5 Haziran 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Amerikan Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Yatırımın kentin sağlık altyapısına ve sağlık turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirterek “İzmir dünyada modern tıbbın başladığı şehirlerden biridir.
Hedef: İzmir Otogarı’nı yeniden İzmirlilere kazandırmak
5 Haziran 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2025 yılının Kasım ayında İzmir Otogarı’nın haksız işgali nedeniyle başlatılan haciz işlemleri kapsamında yeni bir adım daha atıldı. Ödenmeyen ecrimisil bedellerinin tahsil edilmesi amacıyla işletmeci İZOTAŞ’a yönelik başlatılan haciz sürecinin önü mahkeme kara
Edip Akbayram ve Volkan Konak şarkılarla anıldı
5 Haziran 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi Metropol Orkestrası, Türk müziğinin unutulmaz isimleri Edip Akbayram ve Volkan Konak’ı vefatlarının birinci yılında özel bir konserle andı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen gecede sanatçıların sevilen eserleri binlerce kişinin eşliğinde seslendirildi.
“İki Çizgi Arasında” sergisi geleceğin İzmir’ine kapı aralıyor
5 Haziran 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Planlama Ajansı’nın hazırladığı “İki Çizgi Arasında: Geleceğin İzmir’ine Bugünden Bir Bakış” sergisi, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda kapılarını ziyaretçilere açtı.
