Kapat

Haberler

Üçkuyular ve Bostanlı feribot iskeleleri yenileniyor

Aa
1 Nisan 2023 Cumartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını güçlendirme çalışmaları sürüyor. Artan feribot kullanımı ile birlikte yolculara konforlu bir ulaşım imkânı sunmak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular ve Bostanlı feribot iskelelerinde yenileme çalışması başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı,  artan araç ve yolcu kapasitesi ile birlikte sefer sıklığının artırıldığı Üçkuyular–Bostanlı feribot iskelelerinde yenileme çalışması başlattı. İZDENİZ bünyesindeki 7 feribotun 15 dakika sefer sıklığında hizmet verdiği hatta önce Üçkuyular İskelesi’nde bulunan mevcut yolcu bekleme salonu ile gişelerde yenileme çalışması yapıldı. Bu çalışmalarda sona gelindi. İskelenin açık alanında bulunan araç peronları, otobüs durakları ve otopark alanı da düzenlenecek.

“28 metrekarelik salon 168 metrekareye çıkarıldı”
Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, “2020 yılı itibariyle filomuzda bulunan 3 adet feribot sayısını 7’ye çıkarmış bulunuyoruz. Artan feribot sayımızla birlikte taşıdığımız araç ve yolcu sayısı da paralel olarak arttı. Üçkuyular’da bulunan feribot yanaştırma iskelesi ve yolcu salonumuz mevcut talebi belli oranda karşılayamaz hale geldi. Bununla ilgili olarak kapsamlı bir proje çalışması hazırladık. Geldiğimiz noktada projemiz tamamlanmak üzere. 28 metrekarelik yolcu salonumuzu, açık ve kapalı alanları dâhil 168 metrekareye çıkardık. Önümüzdeki günlerde yolcularımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Bostanlı İskelesi de yenileniyor”
Bostanlı İskelesi’nde de çalışmalara başladıklarını ifade eden Oruç, “Yolcu bekleme kapasitesini artırıp, yanaştırma alanlarındaki araç bekleme alanlarını genişleteceğiz. 2023 yılı sonunda yurttaşlarımızın kullanımına açmayı hedefliyoruz” dedi.

Araç kapasitesi artırılıyor
Üçkuyular İskelesi’nde yeni bekleme salonu 96 metrekaresi kapalı, 72 metrekaresi açık olmak üzere toplam 168 metrekare haline getirildi. Toplam 84 oturma kapasitesine sahip yeni yolcu salonunda iklimlendirme sistemi ve yolcuların sefer saatleri ile bilgilendirme ekranları yerleştirildi. İskele girişinde bulunan 2 gişe yenilenerek modern bir görünüme kavuşturuldu. Yaz döneminde araç bekleme alanındaki trafik sıkışıklığını önlemek için araç bekleme alanının kapasitesi 152 araçtan 258 araca çıkarılıyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Olivtech Fuarı'nda Ege'nin gastronomik mirası keşfe çıkıyor

2 Mayıs 2026 Cumartesi

İzmir’de düzenlenen Gurme İzmir Olivtech Fuarı, Ege'nin zengin gastronomik mirasını keşfetmek isteyenleri bir araya getiriyor.

Detaya Git

MAST İzmir Boat Show’a ziyaetçi akını sürüyor

2 Mayıs 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen MAST İzmir Boat Show, deniz tutkunlarını ve sektör profesyonellerini buluşturuyor.

Detaya Git

18 haftada 106 çocuğa umut oldular

2 Mayıs 2026 Cumartesi

İzmir’de sosyal imkânları kısıtlı mahallelerde yürütülen proje, 68 aile ve 159 gönüllüyle büyüdü. Atölyelerden gezilere uzanan desteklerle çocuklar hem öğrendi hem güçlendi. Kapanış etkinliği ise “dayanışma devam edecek” mesajı verdi.

Detaya Git

Öksüz kalan küçük zebranın yeni ailesi

2 Mayıs 2026 Cumartesi

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda aile bağları yeni yavrularla biraz daha güçlenirken, tıpkı insanların dünyasındaki gibi mutluluk ve hüzün bir arada yaşanıyor. Bir yanda kısa süre önce dünyaya gözlerini açan iki yavru ayı anneleri Şımarık’ın kollarında baharın tadını çıkarıyor.

Detaya Git